Alternatör Tasarımı

ByEba

Üye
Katılım
18 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu işlerde yeniyim biraz araştırma yaptım 3 faz alternatör de rotor bobinlerin ortasında mıknatıslarla çevrilmiş, ve stator kısmına da emaye tel sarılarak rotorun dönmesiyle manyetik alan kurallarıyla elektriksel akım elde ediliyor.
Araştırmalarımda alternatör ve fırçasız motorları inceledim. Şöyle bir motor tasarlasak iş görür mü yorumlarınızı bekliyorum.

Resim açıklaması :
kırmızı kısım stator olacak sarım buraya yapılacak. yeşil kısımda rotor olacak ve mıknatıslar hem içeriye hem dışarıya yerleştirilecek.

En dıştaki kırmızı şaseye de sarım yaparsak ne olur ?
En dışa sarım yapmasak da bu tasarım çalışır mı , verimi ne olur ?
 

Ekli dosyalar

  • MotorDeneme.png
    MotorDeneme.png
    2.5 KB · Görüntüleme: 37
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
iç stator olmaz kırmızı bobin yeşil mıknatısın S kutbuna bakarken, aynı kırmızı içteki yeşil mıknatısın N kutbuna bakıyor, zıt elektrik efekti olur saçma olur, birbirini sıfırlar..
 
Son düzenleme:
Peki dış taraftaki miknatis ile iç taftaki miknatis karşılıklı olacak şekilde getirilip ikisinin statora N veya S kutuplarını baktirirsak 2 kat manyetik aki elde etmis olmaz miyiz
 
aynı kutup ayarlanırsa artmış olur ama iki kat olmayabilir bilmiyorum, o zamanda iç stator ve dış stator bobin uçları ayrı ayrı olması ve dc çevrilmesi lazım..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst