Rüzgar Santrali ve Erozyon

madman999

Üye
Katılım
11 Haz 2009
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba herkese iyi çalışmalar arkadaşlar rüzgar santrali erozyon ilişkisinde ben yumurta tavuk hikayesine döndüm biraz kafam karıştı.. Erozyon olma potansiyeli olan bölgelere mi santral kurulamıyor, yoksa santral kurulduktan sonra bölgede erozyona yol açıp tarım yapılmasını engelliyor. Somut bilgisi olan var mı bu konuda?

Teşekkürler şimdiden
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Rüzgar türbini ile erozyon ilişkisini hiç duymamıştım. Türbin kurulacak yerin rüzgar potansiyeli 1 yıl boyunca 24 saat incelenir, kayıt altına alınır. Yeterli rüzgar bulunduğunda türbin kurma çalışmaları başlar.
Çatalcanın hemen yanıbaşında bulunan tepede her biri 3 mw. olan 20 adet türbin var. Bu tepe dediğim aslında bir dağ ve ormanlık bir dağ. Burada erozyon olabileceğini ve tarım yapılabileceğini pek sanmıyorum.
 
Rüzgar enerjisinin avantajlarından sayılır hep zaten rüzgar tarlalarında doğal hayatın devam edebilmesi ancak bu konuda 1-2 makale okumuştum şimdi de kafam karıştı dediğim gibi. Bölgede erozyon olması mı santral ömrünü etkiliyor yoksa santral erozyona mı yol açıyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst