Pwm hız kontrol devresi motor başlatma sorunu

Tollgha

Üye
Katılım
8 Nis 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar. Elimde termostata bağlı 12v, 90w pwm motor hız kontrol devresi ve 12v, 20w'lık dalgıç pompa olarak kullandığım bir motor var. Sıcaklık 50 dereceyi geçtiğinde motor çalışmaya başlıyor. Hız kontrol devresiyle de motorun devrini düşürüp suyun devir daimini yavaşlatıyorum. Sorunum, düşük devirdeyken çalışan motorun, durduktan sonra yeniden çalışmaya başlamaması. Hız kontrol devresinde hızı arttırınca çalışıyor ve yeniden hızı düşürmek gerekiyor. Bunun için kalkış kondansatörü kullanılabilir mi, kullanılırsa hangi kondansatörü takmam gerekiyor?

Çözüm önerileriniz için teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
pwm devresini kendinizmi yaptınız yoksa hazır bir devremi alıp kullanıyorsunuz.Devrenin şeması,resmi vs paylaşırsanız belki bir fikir yürütebiliriz.
 
Bahsettiğiniz problemin olmaması için
Devrede bir mikrodenetleyici ve uygun bir motor sürücü kullanmak gerekir. Alternatif olarak satın almış olduğunuz motor sürücüyü ek malzemeler kullanıp modifiye ederek problem çözülebilir. Bir elektronikçiden destek almanızı öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst