PV Panellerde Soğutma Projesi

Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
İyi günler herkese,

Benim daha doğrusu benim ve grup arkadaşlarımın okulda PV panellerin soğutulması üzerine bir proje yapmamız gerekiyor. Biz de bu işlemi gerçekleştirebilmek için arduino vasıtasıyla panel üzerinden aldığımız sıcaklık verisini kullanarak panel üzerine su akıtan dc bir su pompası kullanmayı düşündük. Ancak önümüze kullanacağımız malzemelerle ilgili bir takım problemler çıktı. Doğru seçimi yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor. Ancak kimse yardımcı olmuyor. Ayrıca proje maliyeti de bize ait olduğu için hatalı seçim yapma gibi bir şansımız da yok. Tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle sorun hakkında detay vermek istiyotum. 85 Wattlık tek bir panel kullanacağız. Ve hem pompa kontrolü hem de sıcaklık verilerinin alınması için Arduino UNO kullanmayı düşünüyoruz. Ayrıca verilerin alınabilmesi için sıcaklığı doğrudan ölçen ve arduinomuzla haberleşebilecek bir sensöre ihtiyacımız var. İlk sorun nasıl bir sensör kullanmalıyız? Keza lm35 gibi bir sensör doğrudan yüzeyden sıcaklık verisi almıyor. Bir diğer sorun nasıl bir pompa kullanmalıyız?( https://www.roboshop.com.tr/mini-su...BhQ8CXn5kLs2OslbIOCyIpMBx5jdLel4aAmWfEALw_wcB )böyle bir pompa işimizi görür mü? Buradaki asıl problem panelde sıcaklığın düşürdüğü enerji kaybını karşılayacak bir pompa kullanımı olmalı. Yani aşırıya kaçamıyoruz ama yeterli de gelmesi gerekiyor. Ayrıca böyle bir pompa kullandığımızda motor sürücüye ihtiyaç olmayacağını düşündük; ancak gerçekten de böyle midir? Bunlarla beraber panelden enerjiyi alabilmek için doğrudan enerjiyi aküye aktarıp doğrudan arduino ve motoru beslesek bu işi halleder mi?

Biliyorum sorunlar temel mühendislik problemlerini içeriyor. Ancak dediğim gibi bütçeyi kendimiz karşılayacağız ve yanlış yapma lüksümüz yok. Yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Şimdiden binlerce kez teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst