Projeme yardım

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba, arkadaslar.Uzun zamandır masamda duran kendi yapmış oldugum PLC egitim setinden,gerçek bir proje yapmaya gecebıldım.Benım için şuan zor gibi gözüküyor.Belki size basit gelecektir bilemem.
tabi bu projeyı yaparken siz degerli arkadaşlarımın yardımını bekliyorum.
HMI kullanacagız.Elimde EASYVİEW 506 tv HMI ve PANASONIC FP0-C14RSA PLC var.(HMI de fazla bilgim yok)
Proje kısaca su sekılde ;
2 adet kol var.Bunlar boru bukecek.
1.kol ve 2.kol'a ıstenen Açı girilecek.Start verildiginde bu açılarda bukum yapılacak.2 adet encoder kullanmam gerekıyor dıye dusunuyorum.

Sizlerden istedigim yardım ise;

HMI de klavye kullanarak bir degeri PLC nin adresine atabilmek.Sanırım buna reçete yöntemi deniyor.Açı ayarlamayı encoder kullanarak nasıl yapmamız gerekıyor.Bunun mantıgını nasıl kurmalıyız.Elinizde buna benzer çalışma varsa paylaşırsanız sevinirim.
Herkese kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Askb

Panelde keypad ile data girişi, reçete fonksiyonu birbirinden farklı iki konudur.

PLc de açı belirleyebilmek içinde Hızlı sayıcı girişine bağlayacağın encoderi tam bir tur çevirdikten sonra okuduğun değeri floting işlem ile 360 a bölerek çıkan sonuçla projeni yapabilirsin.

Sana projende son noktalarda devreye girerek yardımcı olabilirim.Bu sebepten ötürü başka arkadaşların sana yardımcı olmasını ve seninde bu konularda biraz mesafe kat etmeni bekleyeceğim

iyi günler
 
Teşekkurler PANASONIC DESTEK
Şu anda HMI ıle ılgılı Ufak denemeler yapıyorum. daha sonra programı yazmaya başlayacagım.Takıldıgım yerlerde siz ustalarımdan yardım isteyecegim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,367
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst