Projem için mekanik yardım

Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Öncelikle herkese merhaba konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Kusura bakmayın yeniyim. Benim projem bisiklet çarklarıyla dönen ahşap kasalı 2 kişilik bir araç yapmak. Alt aksamları demir ve çelikle güçlendireceğim fakat mekanik aksamında yardımınıza ihtiyacım var. İki koltuk yanyana ve 2 sindede pedal olacak bu pedaller ortadaki dişlileri döndürecek ve zincir arka dingili döndürecek. Bisiklet mekanizmasıyla aynı olacak. İleride belki elektrikli veya tek silindir bi motorla güçlendirebilirim. Sorunum ise bu projeyi yaparken nelere dikkat etmeliyim 2 pedalde birbirine bağlı olacak bu yüzden tek bi koltuktan döndürülürken zorlanma olurmu vites mekanizmasını nasıl yapmalıyım fren mekanizmasını bisiklette giibi arka mili sıkıştırarakmı sağlamalıyım birde direksyon sistemi nasıl olmalı. Çift tekerleği aynı otomobillerdeki gibi döndürmek istiyorum. Her türlü yoruma fikre eleştiriye açığım. Zaman ayoran herkese teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tek pedal ile değilde paralel iki pedal yaparsan hareketi çok daha kolaylaştırırsın
 
Koltukları yanyana değilde arka arkaya yapsan daha sağlıklı olmazmı ? aracı rahat kullanabilmen açısından çeviklik için ?
 
Merhaba,
Yetişkinler için üç tekerlekli bisikletler var onları incele pedal sistemi çok basittir.
 
anladığım kadarı ile 4 tekerlekli bir araç yapmak fikrindesin ben bunu yaptım sonrada pisman oldum pek randıman alamadım.

yapman gereken on iki koltuktaki pedalları ortada bir aks a bağlaman buradan tek dişli ile arkaya tekerlere iletebilirsin vites sistemide bu aktarıcıda olabilir ancak cok fazla yoracaktır bu her aktarma güç kaybına sebeb olur bunu engellemek için 3 terlekli 2 kişilik bir bisiklet daha kolay olur hem görsel hemde kullanım acısından
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst