Projede kullanılmak üzere servo motor kontrolü?

berguney

Üye
Katılım
12 Tem 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Selamlar,
Özel bir motorsiklet yapıyorum, öndeki farların, kontak açıldığında aşağıya bakan konumundan, karşıya bakar konuma gelmesini istiyorum.
Servo motor kullanmayı düşündüm ama farların karşıya bakar konumda kalması için sürekli bir akım olması gerekiyor. böyle bir durumda da servonun bir süre sonra bozulacağını söylediler.
Lineer aktüatör kullanırsam da aynı durumun oluşacağını düşünüyorum.
Bu sistem için nasıl bir motor ayarlamalıyım, yardımcı olursanız, çok sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bi-Xenon far içerisindeki motorlar işini görecektir.
 
redüktörlü motor kullanırsanız motordan enerji kesildiginde hareket ettirmek icin zorlamanız gerekir.aslında bu tarz makinalarda otoblokajlı disli kullanılır.mesela asansörlerde elektrik kesildiginde fren sisteminin yanında bu sistemde ise yarar ve mekanizmayı kilitler.
 
Redüktörlü Dc motor tavsiye ederim.Hem enerji için motorsikletin aküsünü kullanırsınız hemde enerjisi kestiginizde farklar redüktörden dolayı 2. şekildeki gibi kalabilir.Başka bir alternatif olarakda farkları yukarı kaldırdıktan sonra bir kilitleme sistemi ile farların pozisyonunu kilitleyebilirsiniz.
 
servo motor pahalı kaçar bu işe. Step motor senin işini görecektir.
Enerji olmadığındada torkta durabildiklerinden; aslında tam senin işini görecek durumdadırlar.
 
servo motor pahalı kaçar bu işe. Step motor senin işini görecektir.
Enerji olmadığındada torkta durabildiklerinden; aslında tam senin işini görecek durumdadırlar.
Step olabilir.

İllaki Servo olacaksa. Frenli servomotorlarda işini görecektir. Fren çalışırken bırakır posizyona gelince veya enerjisi kesilince frenleme yapar..Maliyet artar ;) Bunun dışında mekanik düzenekler vardı enerji verilince el ile ayarlanan mesafeye gelen..havalandırma sistemlerinde klapelerde kullanıyorlardı. şimdi hatırlayamadım marka ve modelini bulunca mesaja eklerim bu da alternatif olabilir. Saygılar
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst