Proje yardım

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
29
Körlerin kullandıkları şu sopalar var vura vura gidiyorlar..
işTe onların ucuna sağ sol ve ön olmak üzre sensörler koymak istesem..(uzağı hesaplayan)

Bu sensörlerle bide pic kullanıcağım.
mesela (kör vatandaşımız) ileri doğru yürüdü diyelim ve bir cisme yaklaştığında sopanın en ucundaki sensör pic e komut göndererek ses çıkaracak..

Bunun maaliyeti çok fazla olurmu..
 
Oldukça enteresan bir proje. Eğer öyle bir sensör olsa bile görme engelli kişinin sopayı belirli bir açıda ve hareket ettirmeden tutması gerek. Aksi takdirde sensör tabanı görüp cisim sanabilir. Eğer projenle ilgili gelişmeler kaydedersen ve bizi de bilgilendirirsen sevinirim. Kolay gelsin
 
Çok fazla masraflı olacağını düşünmüyorum. Gerçekelştrildikten sonra üzerine uğraşıldıkça ebat ve maliyet düşecektir.
 
Hıım pic fiyatları ne kadar 16f84 mesela..
 
Hocam 16f84 ler 5TL civarı. 16F628 lerin özellikleri çok daha fazla olmasına rağmen 2-4TL arasında
 
araç park sensörleri var kit halinde satılan tahmin ediyorum bu iş için uygun olur baston üzerine belirli bir yükseklikte monte edilirse iyi iş görür.(aküyüde sırtına bağlar şakaşaka :D )
 
çok güzel düşünmüşsün kardeşim süpersin valla programı ben sana hediye ederim projeyi oturtugunda ok ver yeter,sensör olarak cny 70 mi kullanacaksın..
 
Merhaba
Arkadaşlar proje çok güzel ve de kapsamlı.Yalnız söze başlamadan bir ufak noktayı hatılatayım KÖR değil GÖRME ÖZÜRLÜ olarak yazışısak daha doğru olacak gibi geliyor bana.Teşekkürler.Şimdi adım adım beyin jimnastiği yapalım.Bu projede giden sinyallerin ve yansıyan(geri dönen) sinyallerin işlenmesi söz konusu.Burada gönderilecek sinyaller çeşitli olmalı ki değişik ortamlardan yansımaları da değişik olsun.Yani US,RF,IR,laser hangisini seçecek ise değişik ortamlardaki yansımaların grafiklerini elde etmek lazım.Bu sinyallerin yumuşak,sert cisimlerdeki yansımaları ve de emilimleri ne kadar bileniniz var mı?Aksi taktirde sert direğe çarpan sinyal geri döner ve görme özürlü vatandaşı uyarabilir ama arkası dönük normal bir vatandaşın sırtına çarpan sinyal ne oranda geri döner bu konu hakkında pek fikrim yok(çünkü amatörüm)Şimdilik aklıma gelen fikirler bunlar konuyu merakla takip edeceğim.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst