Proje ortağı arıyorum

üstü kapalı olarak değilde size tam olarak yapmak istediğim şeyi açıklıyayım.

bir kutu düşünün ve kutu içerisinde bir sıra kondanstör, bir takım elektrik devreleri ve üzerindede 24V yada 220V ampul, fan yada talebe göre kondanstör üzerindeki yükü boşaltabilicek sarfiyatta kullanabiliceğimiz bir ürün.

Örnek olarak bir adet daire yi baz alıyorum.

dairemizden gelen bir adet topraklama + nötr + Kumanda kablomuz var ve bu topraklama + nötr + kumanda kablomuzu bu kutu içerisinde bırakmış olduğumuz klemens'e bağlıyoruz.

kutu içerisinde olan ac ve dc kontaktör'ler yardımıyla topraklama hattının üzerinden gelen akımı ac yada dc kondanstör'ler üzerinde topluyor ve belli zaman dilimlerinde örneğin 1 saat'te bir kondanstörleri ampul,fan yada benzeri bir sarfiyat aracıyla boşaltıyoruz.

Bunun yanı sıra topraklama hattının üzerinden gelicek olan herhangi bir kısa devre karşısında yine bir kontaktör yardımıyla dairemizden gelen kumanda kablomuz sayesinde dairemize giden enerjiyi kesip müdahale edilene kadar dairenin enerji kullanımını kesiyoruz.

Kondanstörleri 1 saat'te bir değilde gelicek olan akımın şiddetine göre hemen üzerindeki yükü boşaltabilmeliyizde.Gelicek olan akımın geri dönüş yapıp elektronik cihazlara zarar vermesini engellemek için.

Bu sizinle paylaşmış olduğum projemi bir çok mühendis ile görüştüm mantığın doğru yanlız sadece teorik olarak olabiliceğini,böyle bir şeyin hayata geçmesinin söz konusu bile olamıyacağını söylediler.

Teorik olarak olabilicek bir şey neden hayata geçirilemez?
Yada herhangi bir eksiklikmi var düşüncemde?
______________________________________________________________

S.a Arkadaş, Hayata geçirilmesi mümkündür ben geriye değil ileriye bakarım geride yapmış olduğun hataları nekadar en aza indirgersen okadar ileriki hayatta ve projende Verim alırsın..Ben demek istediklerini anladım ama birde ben anlatıyım anlamışmıyım,Bir nevi sistemdeki Yükü Depolayabilen AC ve DC üzerine bir kutu tasarımı ve bunları elektronik ve elektrik malzemelerle destekleyerek Sistemde elektrik akışı olmadığında Jeneratör misali belli Süre Çalıştırmak, ve elektronik çalışan makinaları etkilemesin diyede gibi olabilirmi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst