Proje ortağı arıyorum

Katılım
14 Nis 2010
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,topraklama konusunda bir adet projem var,yanlız teknik bir testek almam gerekiyor ve olması durumunda önümüzdeki uzun yıllar boyu büyük projelere imza atabiliceğim TEKNİK BİLGİSİ YÜKSEK proje ortağı arıyorum.

0531 401 28 84 Telefon numaram

Sürekli internete giremiyorum o yüzden telefon ile sadece adres bilgisi verip yüz yüze görüşerek proje hakkında bilgi verebilicem.telefon'da proje hakkında bilgi vermiyecem!

Ben Sancar YAYLAN,25 yaşında olup,11 yaşımdan itibaren yurt içinde ve yurt dışında bir çok projeye imza atmış bulunmaktayım.Elimde herhangi bir diploma yada belgem yok yanlız proje ortağı olucak abim,arkadaşım,kardeşim'in diploması yada belgesi olması gerekmektedir.

Şu anda ise

İME Elektrik mühendislik adına Mevcut Şantiyelerinde Ustabaşı olarak çalışmaktayım.
 
diplomadan yararlanmak gibi bir düşüncem yok. Sadece diploma lazım olucak olsa çalışmış olduğum firma'da bir çok mühendis abimiz var.
 
nasıl birşey yapmayı düşünüyorsunuz.üstü biraz söylerseniz belki birşeyler yapabilirz.korkmayın proje çalınmaz burada
 
üstü kapalı olarak değilde size tam olarak yapmak istediğim şeyi açıklıyayım.

bir kutu düşünün ve kutu içerisinde bir sıra kondanstör, bir takım elektrik devreleri ve üzerindede 24V yada 220V ampul, fan yada talebe göre kondanstör üzerindeki yükü boşaltabilicek sarfiyatta kullanabiliceğimiz bir ürün.

Örnek olarak bir adet daire yi baz alıyorum.

dairemizden gelen bir adet topraklama + nötr + Kumanda kablomuz var ve bu topraklama + nötr + kumanda kablomuzu bu kutu içerisinde bırakmış olduğumuz klemens'e bağlıyoruz.

kutu içerisinde olan ac ve dc kontaktör'ler yardımıyla topraklama hattının üzerinden gelen akımı ac yada dc kondanstör'ler üzerinde topluyor ve belli zaman dilimlerinde örneğin 1 saat'te bir kondanstörleri ampul,fan yada benzeri bir sarfiyat aracıyla boşaltıyoruz.

Bunun yanı sıra topraklama hattının üzerinden gelicek olan herhangi bir kısa devre karşısında yine bir kontaktör yardımıyla dairemizden gelen kumanda kablomuz sayesinde dairemize giden enerjiyi kesip müdahale edilene kadar dairenin enerji kullanımını kesiyoruz.

Kondanstörleri 1 saat'te bir değilde gelicek olan akımın şiddetine göre hemen üzerindeki yükü boşaltabilmeliyizde.Gelicek olan akımın geri dönüş yapıp elektronik cihazlara zarar vermesini engellemek için.

Bu sizinle paylaşmış olduğum projemi bir çok mühendis ile görüştüm mantığın doğru yanlız sadece teorik olarak olabiliceğini,böyle bir şeyin hayata geçmesinin söz konusu bile olamıyacağını söylediler.

Teorik olarak olabilicek bir şey neden hayata geçirilemez?
Yada herhangi bir eksiklikmi var düşüncemde?
 
Üstü kapalı bahsetmeye çalıştığın şey pek anlaşılır durmuyor...
Biraz açarsan yardımım dokunabilir belki...
 
üstadım düşünki kontaktörde bir sorun oldu hade binada toprak yok çalışsa bile güvenlik açısından normal topraklama ile kıyaslanamayacak şekilde bozulma riski var bu yüzden mühendis arkadaşlar tepki vermiş olmalılar
 
topraklama hattında herhangi bir gerilim olması sorun anlamına gelir
siz birde bu enerjiyi depolayıp kullanmaktan söz ediyorsunuz
kaçak akım röleleri topraklama hattında herhangi bir akım dolaşınca
anında devreyi kesiyor.ayrıca sisteminiz çok yüksek gerilimlerdede kesme işlevini
yerine getiriyormu.örneğin hatlarda gerilim çok kısa anlarda çok fazla artar
işte bu anlarda bir çok cihaz bozulur,örneğin doğal gaz kombilerin elektronik kartları yada çamaşır makinalarının beyni.bir sürü akbaba gerilimin anlık yükselerek
kartları yakmasını bekliyor.biz bunlara servis elemanı diyoruz nasılsa günümüz ticari anlayışları vahşi kapitalizmi bize girişimcilik olarak sunuyor.para kazanda nasıl kazanırsan kazan.

kaçak akım rölelerine yeni bir boyut getirmek daha önemli
örneğin 1 mili saniye içinde Şebeke gerilimi 230 volt olduğu anda sistemin enerjisi kesilecek.sizin düzeneğiniz böyle bir özelliği destekliyormu bence bu ayrıntı daha önemlidir.yoksa topraklama hattından sızan enerjileri depolayıp kullanmak bir anlam ifade etmez,size göre işin bu kısmı önemli ama bence bu
sorun.topraklama hattında gerilim olmamalı.
 
Selamun aleyküm
erlektronik bilgisi fazla olmayan birisi olarak temel bazı şeylerden bahsetmek istiyorum.
Dediğiniz mantık doğrudur ve gerekli tertibatların kurulması haliyle uygulanabilir de. Yalnız işe temel olarak bakmak gerekir. Topraklama dediğimiz hattan neden akı9m booşaltılır ve de bu akım nereden gelir? Genelde aletteki fazla gerilim ya da metal kısımlarına gelen gerilim olarak da nitelendirilir. Metal kısımlara gelen bir gerilimi koruma amaçlı topraklama yapılmışsa siz bu akımı kondansatöre depolamaktan evvel bu metal kısma akım gelmesini engelleyebilirsiniz.
Eğer biriken bir gerilimden dolayı akım toprak ile boşaltılıyorsa bu durumda da aletleri daha verimli yaparak akım birikmesini engellemeye çalışabilirsiniz. Biriken akımın topraktan depolanması ve tekrar kullanılması durumunda zaten verimlilik düşer ve de gerekli ekişpmanın servis masrafları ve maliyeti mevzu olur.
Evvela cihazdan boşaltılan akımın engellenmesi düşünülmelidir.
Hayırlı günler dilerim.
 
boyle bi sistem topraklama mantıgına aykırı ki topraklama da ki amaç guvenlik.. extra olusan bı gerilim sozkonusu degil(buyuk guçlu işletmeler haric) . kullanılabılecek bı proje olmaz bu ancak deney amaclı tasarlanıp uygulanabılır ... ben ce :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst