Profilo bm 5520eg bulaşık makinesi anakart arızası

Benim bir ustalığım yok, hobi olarak elektronikle ilgileniyorum. Kendi arızalı makinelerimi kendim onarmaya çalışırım. PC güç kaynağı smps devresini onarmıştım. Eski çamaşır makinesinin pompa beyin vs onarmıştım. Şimdi de profilo bulaşık makinem arızalandı, aynı sorunlar vardı. gerçi onu hala onaramadım :) Benim anakartta da sorun var çünkü. Bildiklerimi anlattım sadece. Switch dediğim şey strafor(köpük) bir parça var makinenin altında. O köpük makinenin altına su biriktiğinde sudan daha az yoğun olduğundan havaya kalkar ve switch dediğim tuşa temas eder. Bildiğin buton gibi. Bu tuş da programın çalışmasını engeller. Çünkü makine uyarıyor seni, bak kardeşim makinenin altında su var motoru yakacak dikkat et önlem al , diye uyarıyor. Programa geçmesini önlüyor ve programları iptal ediyor. Bu yüzden önce makinenin altına giden suyun kaynağını anlayıp contaları değiştirmek suretiyle suyun akmasını önlemelisin. Switch dediğim butonun kablo takılan yerinde korozyon yani pas kir gibi birşey varsa bu korozyonu zımparayla veya bir ince bıçak yardımıyla kazımalısın ki iletkenliği tekrar çalışsın. korozyon elektrik iletimini engeller çünkü. eğer yapamadın veya yapmana rağmen arızalıysa switch dediğim parçayı yenisiyle değiştirmelisin.
 
Merhaba herkeze
Profilo 3160ea bulaşık makinesi kullanıyorum son zamanda çalışınca suyu almaya başlıyo sonra yarıda kesilip duruyo ve işlem yapmıyo sonrasa musluk ışığı yanıyo.bu konuda önerilerinizi bekliyorum.benim yapabileceğim ne olabilir
Sorunu çözdünüz mü Acaba?
 
Sorunu çözdünüz mü Acaba?

Sizin bir önceki cevabınız için teşekkür edememiştim çok meşguldüm.Teşekkürler.geçenlerde su tesisat ustası çağırmıştım başka bir konu için,makineye baktı.ancak servisi çağırsanız daha iyi olur demişti.tesisatcı su giderine baktı sorun yoktu tıkanma gibi.makine içinde tıkanıklık yoktu yadaa iç kısmındaki ızgara altındaki gidere baktık gene bir sorun yoktu.Bir kaç kez reset yaptık ama olmadı.kart arıza olabilir en iyisi servis çağırman demişti bana dediklerinide azda olsa uygulamaya çalıştım ama pek sonuca ulaşamadık.artıı servis çağırıcaz.
Tekrar teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst