Profilo bm 5520eg bulaşık makinesi anakart arızası

cagri105

Üye
Katılım
28 Şub 2019
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba,

Bulaşık makinem bozuldu ve tamir etmeye çalışıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Sorum şöyle

Cihazın üzerinde 90005888493 model numaralı anakart var. makineye herhangi bir şekilde elektrik gelmiyor. Makine açılmıyor. Araştırmalarım sonucunda TNY264GN olan parçanın arızalı olabileceğini düşünerek değişirdim fakat bir şey değişmedi. (resimdeki 1 nolu ).

Yine acemice araştırmalarım sonucu 7805 (resimdeki 2 nolu) üzerine 12 volt gelmesi gerektiğini ve 5v çıkması gerektiğini söylediler. Ben ölçtüğüm zaman 7805 üzerine 12 volt gelmiyordu. Sürekli 2v ile 16 volt arası değişen bir değer geliyordu ve çıkış olarak da 0v ile 5v arası bir değer ölçüyordum. Buradan hareketle dışarıdan adaptörle 7805 in girişine 12v verdim ve makine çalıştı. Hatta tüm programı bitirdi. 12v verdiğimde 7805 5v çıkış veriyordu.

Benim sorum şu 7805 in girişine 12 voltun sabit ve normal bir şekilde gelmesi için hangi parçaları kontrol etmeliyim ve nasıl parçaların arızalı olup olmadığını nasıl kontrol etmeliyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

22.jpg



KARTIN FOTOĞRAFI

https://i.hizliresim.com/AG2Ypp.jpg
 
tny nin yanında bir transistör var gibi görünüyor. onu değiştirdinizmi. bc547 olabilir.
 
hangisi hocam işaretler misiniz? cevabınız için teşekkür ederim
 
tny nin yakınında , solunda 3 bacaklı siyah renkte. minik smd transistör. 4 numaralı entegre bacağına yakın. benzer bir kartta o tansistörü değiştirmiştim düzelmişti.
olmadı 12 volt 1 amper reguleli adaptör alın 5v entegresinin girişine kabloyla bağlayın.
 
Hocam o smd transistörün üzerinde 6cw ve yan şekilde 11 yazıyor. Tam olarak nasıl şekilde aratabilirim ve sipariş verebilirim bilemiyorum. 6cw 11 smd transistör olarak arattığımda çıkmıyor.

Regüleli adaptör son çarem olacak gibi. Çok teşekkürler yardımınız için
 
o transistör yerine bc237 bc546 bc547 vs gibi düşük güçlü npn transistör takabilirsiniz. o transistörün emiteri - uca bağlıdır. beyz ve kollektörü deneyerek bulabilirsin.
 
Allah razı olsun üstat. Siparişleri veriyorum. Sonucu haberdar ederim
 
Merhaba herkeze
Profilo 3160ea bulaşık makinesi kullanıyorum son zamanda çalışınca suyu almaya başlıyo sonra yarıda kesilip duruyo ve işlem yapmıyo sonrasa musluk ışığı yanıyo.bu konuda önerilerinizi bekliyorum.benim yapabileceğim ne olabilir
 
Merhaba herkeze
Profilo 3160ea bulaşık makinesi kullanıyorum son zamanda çalışınca suyu almaya başlıyo sonra yarıda kesilip duruyo ve işlem yapmıyo sonrasa musluk ışığı yanıyo.bu konuda önerilerinizi bekliyorum.benim yapabileceğim ne olabilir
Su girişi arızası veriyor makineniz, hortumu açıp içindeki filtreyi temizlediniz mi?
Ayrıca altına su da kaçırıyorsa önce sızıntıyı önlemelisiniz. Sızıntı tabanda birikir ve emniyet switch'ini tetikler, o da makinenin programa geçmesini engeller. Sızıntı yapan yeri bulmalı, sorun contadaysa contaları değiştirmelisiniz. Bazen o switch korozyona maruz kalıyor ve arızalanabiliyor, kontrol edin. Multimetreyi kısa devre modunda çalıştırıp uçlarına tutup switch'in tuşuna bastığınızda kısa devre oluşup devre kapanıyorsa veya diğer türlü ölçtüğünüzde tuşu çektiğinizde devre açık hale gelip akım kesiliyorsa çalışıyor demektir, switch'in konnektör bacaklarında korozyon varsa uçlarını zımparalayıp multimetreyle çalışıp çalışmadığına bakın, çalışmıyorsa yenisiyle değiştirmelisin. Switch bozuksa veya tabandaki haznede sızan su seviyesi artarsa emniyete girer ve makineyi çalıştırmaz programa geçirmez.
 
Vakit ayırdığın ve Cevabın için çok teşekkür ederim.dediklerini uygulamaya çalışıcam.

Bu arada makine kapağını açıp alt tabanda duran filitreyi çıkarıp temizledik.ayrıca alt tabanda biraz su birkmiş ama onuda temizledim.kireçleme yapmış olabilir diye düşünüp ona görede önlem de aldık.dediklerini de yapabilirim sanırım ama kullandığın mesleki terimler den malesef nereye ulaşacağımı anlayamadım:)eğer size direk ulaşma imkanım varsa memnun olurum.belki bana direk tarifle yaptırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst