Power led Soğutucu

sendame

Üye
Katılım
1 Ağu 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar, elimde 350 mA ile çalışan pover ledler var fakat fazla ısınıyyorlar soğutmak için sğotucaya monte etmem gerek ama öyle bir imkanım yok ancak yapıştırma ile monte etmem gerek böyle bir yapıştırıcı vardır herhalde anma ben bilmiyorum ayrıca duyduğum bir şey daha var FR 34 ( Yanlış duymamışsam) adlı malzeme ile soğutma diye bilfgi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • XLampXR-C.rar
    533.9 KB · Görüntüleme: 142
Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle bir yapıştırıcı var. Yani hem termal olarak ısıyı ileten hem de soğutucu yüzeye yapışmasını sağlayan bir yapıştırıcı.Ben kullanmıştım fiyatı biraz pahalıydı şu an nedir bilmiyorum ama araştırabilirsin.Loctite firmasına ait bi yapıştırıcı ürün adını hatırlamıyorum şu an netten bulabilirsin.Kolay gelsin.
 
Merhaba sendame power LEDlerde ısınma gerçekten bir sorun ben 10 wattlık LED kullandım ve soğutmasını tam anlamıyla yapamadım. 1 wattlık LEDler için hazır kesilmiş alüminyum levhalar var www.galataelektronik.com buradan alabilrsin. Daha sonra yapıştrıcı ile sabitleyip sorunsuz kullanabilirsin.
 
arkadaşlar bu led sogutma ile ilgili biraz daha bilgi verebilirmisiniz...
çok tşkler ...
 
arkadaslar merhaba

powerled uygulamasında ısınmayı onlemek ıcın akım sabıtleyıcı kullanman ve alumınyum sogutucu ıle desteklemen gerekır.
 
power ledlerin aliminyum tabakaya yapıştırılmasında kullanılan ısı ileten elektrik iletmeyen yapıştırıcı : arctric silver adhesive piyasada bulunur.
 
peki watt ile soğutucu alüminyumun büyüklüğü arasındaki orantıyı nasıl sağlayabiliriz? anlatmak istediğim powerledin sıcaklığını düşürmek için alüminyumun buyuklugu ne olmalı? sadece alüminyum yeterli olur mu? fan takviyesine gerek olur mu? Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,833
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst