Power amfi kartı sorunu

ilyashazar

Üye
İyi akşamlar geçen yaz hurdacı bir abiden elinden böyle bir amfi katı aldım. Kartta birer çift power transistör var (2sb633 ve 2sd613 resimlerde okunmuyor) ben bu kartı nasıl çalıştırırım. En azından çalışıyormu kontrol etmek istiyorum. (R in L in ve R out L out) ses giriş ve çıkış uçları belli. Bana göre tek sorun besleme voltajı 48v yazan yer var ama bu kart simetrik mi çalışıyor bilmiyorum pnp ve npn transistörlü amfi olduğuna göre simetrik olması lazım gibi. Elimde 50w bir çift hoparlör mevcut Elektrik teknikeriyim elektronik tarafta zayıfım. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olacak arkadaşlardan şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_0816.webp
    IMG_0816.webp
    65.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0815.webp
    IMG_0815.webp
    157.1 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0814.webp
    IMG_0814.webp
    102.9 KB · Görüntüleme: 34
bu kart simetrik mi çalışıyor bilmiyorum
48 v DC ile çalışıyor.
Transistör lerin sağlamlık kontrollerini yapmalısınız.
Sağlamsa başlangıç olarak düşük voltaj verip, düşük güçlü hoparlörle testi yapın.
Temiz bir ses alırsanız.
48v DC ile 50 w lik hoparlör ile amplifikatörü çalıştırırsınız.

bu transistörlerin datasheetine baktığımda galiba tanesi 40w gücünde bu kartta 4 tane transistör var tahmini 2 kanal var kanal başı gücü ne kadardır 48Vdc verince ne kadar akım çeker? ona göre bir güç kaynağı ayarlamak gerekiyor. Uzay montajla ayarlı güç kaynağında 1 amper sabit akımla deneme yanılma yoluyla öğrenmem münkün olur mu? IMG_0820.webp

bu transistörlerin datasheetine baktığımda galiba tanesi 40w gücünde bu kartta 4 tane transistör var tahmini 2 kanal var kanal başı gücü ne kadardır 48Vdc verince ne kadar akım çeker? ona göre bir güç kaynağı ayarlamak gerekiyor. Uzay montajla ayarlı güç kaynağında 1 amper sabit akımla deneme yanılma yoluyla öğrenmem münkün olur mu? Ekli dosyayı görüntüle 114741
Evet;
Başlangıçta düşük gerilim+akım la başlayın.
Çıkış katı sorunsuz çalışıyorsa , gerilim+ akımı kademe kademe test ederek yükseltirsiniz.
Düşük watt lı hoparlör kullanın.
Çıkışta DC kaçağı varsa, yüksek watt lı hoparlörü kullanmadığınız için yakmamış olursunuz.

Son düzenleme:
Cihaz baya bir yorgun gözüküyor . Kutuplu kondansatörlerin bir kapasite kontrolünü yapsanız iyi olur .

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri