o senin dediğin olaylar fiziğin kanunu fizik kanunlarında ve fizikle anlaşılabilir .. şimdi hatırımda değil ama youtubede yok öle saçma bilim diye bir kanal var .. yani flu tw yazsanda ulaşabilirsin oeda bunların hepsini gayet iyi açıklamış.. elektrik fiziğin bir alt dalıdır eğer fizik bilmezsen bunları anlaman biraz zor olabilir ama o kanalı izlemeni şidettle tavsiye ederim inan bana anlayacaksın ..Iyi Akşamlar Elektroniğin temellerini sağlam öğrenmek istiyorum o yüzden tam anlamam için yardımcı olmanızı rica ederim.
Amperi anladım
Direnci anladım
Ama potansiyel fark, potasiyel enerji tam olarak nedir.
Yani neden Mesela tek başına bakır içindeki elektronlar taşınmıyor da
Neden pile bağlandığında elektronlar taşınıyor hareket ediyor? Ve dahası neden pilin tek ucuna bağlandığında olmuyorda iki ucuna bağlanmalı hareket etmesi için?
Pilin içindeki voltaj(potansiyel enerji) nerede? Nasıl bir şey? Bunlarıda anlarsam tamam İnşaALLAH
https://www.youtube.com/results?search_query=olmaz+öyle+saçma+bilim+elektrikIyi Akşamlar Elektroniğin temellerini sağlam öğrenmek istiyorum o yüzden tam anlamam için yardımcı olmanızı rica ederim.
Amperi anladım
Direnci anladım
Ama potansiyel fark, potasiyel enerji tam olarak nedir.
Yani neden Mesela tek başına bakır içindeki elektronlar taşınmıyor da
Neden pile bağlandığında elektronlar taşınıyor hareket ediyor? Ve dahası neden pilin tek ucuna bağlandığında olmuyorda iki ucuna bağlanmalı hareket etmesi için?
Pilin içindeki voltaj(potansiyel enerji) nerede? Nasıl bir şey? Bunlarıda anlarsam tamam İnşaALLAH