plc seçimi için yardım

levent06

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar ben sıemens plc lerle ve logo larla azda olsa uğraştım fakat zorlandığım için çabuk pes ettim. Analog girişlerle ilgili pek bişey bilmiyorum kendimi plc konusunda geliştirmek istiyorum.yalnız şöyle bi sıkıntım var DELTA plc lerin yazılım konusunda daha kolay olduğunu duydum.Bana yardım etmenizi istediğim konu ben bu işe hangi marka plc ile nereden başlamalıyım nasıl daha kolay öğrenirim.yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sana tavsiyem s7200 plc nin 224xp modelini alman. ikinci el de olur.çünkü siemens ile ilgili daha çok türkçe kaynak bulabilirsin.
 
aslında plc yazılımlarının çoğu birbirine benzer özellikle ladder dili ile yazılan lar hemen hemen aynıdır. plc yazılımını iyi yapabilmeniz için öncelikle kumanda sistemlerinde kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim daha sonra eğer elinizde siemens yazılımı varsa siemens s7 200 ile çalışmalarınızda daha kolay ve fazla kaynak bulabilirsiniz fakat yazılım yoksa lisans parası ödemeden lisanslı yazılım için delta plc kullanabilirsiniz çalışmalarınızda kolay pes etmeden istikrarlı ve sürekli olursanız başarılı olursunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst