PLC S7-200 Yardım !!

SelimAvcı

Üye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
Bir devre üzerinde çalışıyorum okuldan verilen bir ödev için fakat yapamadım yardım ederseniz sevinirim.

Ödev şöyle;Trafik lambası şöyle çalısacak:Start butonuna basıldıgında sistem çalısacak.Kırmızı lamba 30 saniye çalışacak,25. saniyede sarı lamba yanacak.30. saniyede sarı ve kırmızı lamba sönecek yeşil lamba yanacak.55. saniyede sarı lamba yanacak 60. saniyede yeşil ve sarı lamba sönecek kırmızı lamba yanacak.Bu periyodik lamba stop butonuna basıncaya kadar devam edecektir.

Yardım ederseniz çok işime yarar performans ödevim baraj ders oldugundan benim için çok önemli.
Şimdiden tesekkurler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba Genç Arkadasım

Yardıma Baslayayım;

Önce bilgisayarına S7200 programını kur
Sonra İnternetten arastır.Program yazma örnekleri..Sayısız türkçe döküman var..
Program yazma mantığını anlamaya çalış
Takıldığın yerde tekrar foruma sor.
 
bahsettiğin devreyi tasarlayıp yapmak 9-10 dk gibi süre alır sevgili @SelimAvcı kardeşim. Ancak sen bile kendin için ve kendi geleceğin için hocalarını 2-3 saat dinlememiş ve bu programı öğrenmem istememişken, nasıl olurda hiç tanımadığın insanlardan senin için zaman ayırıp bu programı yapmasını beklersin?

Sen kendi başına çabalayıp bir aşamaya gelseydin, bizlerde sana sonuna kadar yardımcı olabilirdik, ancak sen balık tutmayı öğrenmeyi değil, direkt olarak bizden balık istiyorsun! Umarım gelecek hayatın için yardımcı olacak cümleler yakalayabilirsin kendine.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst