plc kontrollü oransal vana projesi YARDIM!!!

muhsin1234

Üye
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Aşağıda videosunu paylaştığım PLC projesinin benzerini yapmayı planlıyoruz yalnız malzemeler hakkında pek bilgi sahibi değiliz neler kullanıldığına dair bilgi verirseniz.
videodaki kullanılan vana nedir? projedeki sistem aynı ancak vana oransal vana olucak farkları nedir?
oransal vana model marka ve bizim projemize uygun olanı hangisi olur? Otomasyon"https://www.youtube.com/watch?v=7-kRGt7B-wg"]

https://www.youtube.com/watch?v=7-kRGt7B-wg[/URL]

bu video da sıvı seviyesi ölçecek sensör kullanılmamış gibi nasıl yapıldı biz bu seviyeyi ölçecek sensör kullanacakmıyız?
 
Merhaba, projede gördüğüm kadarıyla dolumu sağlayan bir valf var. Bu belirlenmiş bir süre boyunca dolum yapıyor süre dolunca valf sıvıyı kesiyor. Oransal vanada sıvının akış hızını verdiğiniz analog bilgiyle değiştirebilirsiniz. Mesela ilk başta 5 sn hızlı dolum yapar sonra 3 sn hızı yarıya düşer ve dolum tamalanır. Yada dolum sona ermeye başladığında sıvı orantılı bir şekilde azalarak sıfırlanır.
 
Vanada oransal bir sistem göremedim.2 kablo geliyor oda valf bobinine aç-kapa için.Fotosel şişeyi isteği yerde durduruyor.Dolumuda eemabal arkadaşın dediği gibi zaman kontrollü dolum yapılıyor.Oransal kontrol için bu kadar malzeme az bence.
 
Şu bağlantıdaki dolum daha ilginç gelyor bana. "State of art." dedikleri bu işte. Dolum miktarını kontrol etmenin epey yolu olabilir ama en çok kullanılanlardan biri şişenin ağırlığını tartmak.

https://www.youtube.com/watch?v=_HiA1l1v3-U
 
merhaba.eemabal arkadaşında dediği gibi aslında çok açık zamanla alakalı bir dolum yapıldığı.sıvı zaten hep aynı miktarda akış yapıyor.oransal ile kontrol edilen sistemlerde analog değer ile değeri istediğin gibi değiştirirsin.arkadaş zaten yıl sonu ödevi için yapmış bu uygulamayı.oransal bir öğrenci için bence pahalı bir seçim olurdu.yanlış görmediysemde kontrolör olarak siemens logo kullanmış.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst