plc ile sıcaklık kontrolü

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhapalar. PLC ile sıcaklık kontrolü nasıl yapabilirim ? Bu konuda beni detaylı bir şekilde aytınlatırsanız sevinirim. Bu arada kullanılacak plc ise Mitsubishinin FX veya Q serisi olucak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Neyin sıcaklığını kontrol edeceksin. Her marka PLC'de termekupl modülü vardır. yada farklı kompementler kullanarak bir odanın sıcaklığını yada soğuk hava deposunun ısısını okuyup kontrol edebilirsin. Ayrıca iş sadece ısı kontolü ise PLC'ye gerek kalmadan bunun için üretilmiş ısı kontrol cihazlarınıda kullanabilirsin. Bunun için ENDA'ya bakabilirsin...
 
bu sistemi makine üzerinde kullanıcam. Bu endaları gördüm. Ama benden istenen daha dogrusu benim yapmak istediğim plc ile sıcaklık kontrolü yapmak. Bunun için kullanmam gereken modül veya komut varmı ?
 
arkadaşlar yokmu bir düşüncesi olan.
 
arkadaşlar yokmu bir düşüncesi olan.
Kardeşim Soruna cevap aşlmak için öncene istediğini tam olarak anlatmalısın. Önceki mesajımdada sordum. Neyin kontrolünü yapacaksın hangi makinada kullanacaksın........?
Mesela; Bütün PLC'lerde PT100 modülü yada termokupl modülü vardır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst