plc ile pic kontrol etmek

hsntuna

Üye
Katılım
10 Kas 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
iyi çalışmalar arkadaşlar. Plc 24 volt ile çalışıyor.pic ise 5 volt ile çalışıyor.plc çıkışındaki 24 volt ile pic'in ihtiyacı olan 5 voltu nasıl sağlarız?ben bunu trafo ile yapıyorum ama daha değişik yöntemle yapmak istiyorum.Bu işlemin tam tersi ise , picin çıkışındaki 5 volt ile plc girişinde ihtiyacım olan 24 voltu nasıl elde ederim..Hepinize önerileriniz ve değişik fikirleriniz için tşk ederim.iyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
5V kontrolü ile istediğin buyuklukte gerilimi kontrol edebilirsin.en mantıklısı tristör kullanman.pic çıkışından aldığın 5V anahtarlaman olucak we tristörun G (gate) ucunu kontrol ediceksin.röle de kullanbilirsin.transistörde kullanabilirsin.gönderdiğim şekli incelersen daha ii anlarsın we ayrıca bu sitede de tristörler hakkında cok acıklama war onları incelersen çözum bulursun.ii calısmalar
 
çok tşk ederim. tristör kullanmak dediğin gibi iyi bir çözüm.fakat ben iki farklı DC kaynak kullanacağım.Bu sorunu nasıl halledeceğiz?
 
Besleme ihtiyacını mı kastediyorsunuz, IO lar için logik seviye oluşumunu mu?
IO lar arasında uyum konusunda sorun yaşıyor iseniz, optokuplörler ile hem seviye dönüşümlerini sağlayabilir, hemde optik izolasyon elde edebilirsiniz.
Beslemeler konusunda sorun yaşıyor iseniz, 5>24 için Step-up SMPS, 24>5 için Step-down SMPS sorununuzu çözecektir(sistemin akım ihtiyacına ve smps verimine göre hesaplanacak değerleri kaynak akımının sağlayabilmesi elzemdir). Bu durumda sıkıntı teşkil edebilecek nokta SMPS çıkışında oluşacak ripplelardır. Etkilenebilecek modül veya donanım kullanıyor iseniz (ADC, COMP vs...) uygun filtreler ile bu sorunu aşabilirsiniz.
 
2 farklı dc kaynak derken biraz açar mısın projeyi ya da olmadı basit bir şekilde çizip gonder
 
Bunun için piyasada optpcupler var dostum.Onlardan istediğin bir şekilde bulabilirsin.İster entegre şeklinde istersen raya montaj şeklinde...
 
usta ben olsam picin önüne bi udn2981 82 83 veya 84 takarım udn ye 24 v veririm
picten aldığı 5 v karşıya 24v olarak iletir

tersini düşünelim

plc den gelen bilgiye karşılık optokuplor kullanırsın 24 v ile optoyu tetikle çıkışına da 5v geçir
 
arkadaşım elektronikte pozitif ve negatif gerilim regülatörlari var. mesela LM 317 Bunlar çok çeşitli ayarlanabilir veya sabit. elektronikcılerin hepsinde 25 50 kurus fiyatlarıda ucuz. Sorununu bunlarla rahatlıkla cözersin. kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst