PLC ile Ağırlık Kontrolü

Yeni çıkan transmitterlar mevcut. Bu transmitterlar loadcellden gelen analog sinyalı dijitala çeviriyor ve istemiş olduğunuz protokolde plc ne aktarıyor. Bu protokoller RS232,RS485,Modbus,Ethernet,Profibus,profinet ve CanOpen seçenekleri mevcuttur. Ayrıntıl bilgi almak isteyenler BAYKON A.Ş ile iletişime geçebilirle bu konuda ayrıntıl şekilde yardımcı oluyorlar.
 
loadcell çıkışını 4-20 ma. çeviren bir cihazı otomasyon dergisinin birkaç sayı öncesinde görmüştüm.İşine yarayabilir.
 
beslemede 5v verdiğimizde tam yükte 10 mv alırız diyorsunuz. plc lerin ise genellikle
0-10v giriş modülleri kullanılıyor.
sorum şu bana önerebileceğiniz 10mv u 10v a çevirebilecek kaliteli cihazlar hangileridir
 
ilk once bir adet loadcell yuk sensoru alicaksin bunun markasi esit olabilir hemen sonrasinda s7 200 plc ile bitane analog giris cikis modulu ile pid wizard denilen yazilim ile bunu konfigure edip skalalama metodu uygulayarak bu sekilde kullanabilirsin.
 
PLC'ler le ağırlık kontrolu yapabilmek için tasarlanmış özel analog kartlar bulunmakta bu kartları kullanarak sorununu çözebilirsin.
 
Fatek PLC ve Loadcell modülü kullanabilirsin. Diğer şekilde transmitter alıp 0-10V yada 4-20mA 'e dönüştürüp yine PLC de analog modül kullanmak zorundasın. Direk olarak plc ve modül kullanırsan hem hızlı ölçüm yapıp hemde elektriksel etkileri en aza indirmiş olursun.
 
Öncelikle Mehmed ersoy bey kimse çıkışında 0-10v yada 4-20 ma dememiş. Loadcell çıkışını çeviriciye sokman gerek demiş. Üç nokta koymanıza gerek yok yani.

PLC ile ağırlık izleme yöntemi aslına bakarsan ziyadesiyle kolay.

Loadcell modülü aldığın yer sana direk soruyor. Çıkışını ne istersin diye. çeviricisiyle falan sen ugraşmıyorsun.

Ben 0-10 volt istedimm öyle gönderdiler. Loadcell in cıkış değeri ve maksimum ölçüm aralığını PLC içerisindeki 2 nokta çevirici formul bloklarının herhangi biri ile uyarlarsan girişteki 0-10 yada 4-20 her ne girişin varsa. PLC içerisinde o ağırlığın karrşılık geldiği değeri belirleyebilirsin.

Sonra da çıkışta ne tür bir kontrol istiyorsan onu uygularsın.

Loadcelllerin bağlandığı hazır modüller nispeten daha pahalı. Ama direk ölçüm istiyorsan araya çevirici falan ugraşmam diyorsan bunun için neredeyse her PLC nin modülü var.

Birde milivolt çevirici içib 0-1000mv girişi 4-20 0-10v çevirmek için WAGO 857-819 kullanabilirsin.
 
0-10V çıkışlı loadcell ben hiç görmedim ilk defa sizden duyuyorum. Markası neydi acaba nereden temin ettiniz ?
 
syn bektaş

Lg plc kullanıyorum demişsiniz.Öncelikle nasıl bir sistem kuracağınızdan bahsedelim.Ağırlık kontrolünde hassasiyet için loadcell seçimini doğru yapmanız lazım.Örneğin sizin tartım yapacağınız ürün 1 kg ise , loadcell üzerine binecek ölü yük(sistemin bos ağırlığı)7 kg ise , sizin için 10 kg lik loadcell uygun olacaktır. Bu seçimi yaptıktan sonra analog giriş kullanmanız lazım. bunun için 0-10 v veya 4-20ma lik loadcell transmiteri almanız gerek.Transmitterinizin zero ayarını 7 kg yapmanız gerek.
Gerisi artık plc ile yazacağınız uygulamaya bağlı. Lg plclerde k120 veya xgb serisi kullanıyorsanız.Bu plcler analog giriş değerini 0-4000 arası verirler. örnekle açıklayacak olursak eğer.

7 kg lik ölü yükü , zero ayarıyla tranmitterden 0 volt çıkacak şekilde ayarladınız.PLC DE 0 DEĞERİNİ GÖRÜRSÜNÜZ.üstüne koyacağınız ağırlık 3kg olunca PLC DE 4000 DEĞERİNİ GÖRÜRSÜNÜZ.

Detaylar için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst