PLC de Yardımcı Röle Kullanımı

alsay

Üye
Katılım
17 Şub 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba,
PLC'yi ve programlamayı yüzeysel olarak biliyorum, bakımcı olduğum içinde pek derine inemedim açıkçası. bir yürüyen bant üstündeki kutuların sıralanmasıyla ilgili bir çalışma yapmam gerekiyor. S7 200 PLC var elimde ondan faydalanayım dedim. tam bilmediğim nokta şu, kutuları bir noktada görecek bir sensör var, bu sensör kutuyu gördüğünde yolladığı inputla, bir başka bantı-pistonu harekete geçirecek. fakat başka bir motorun çalıması içinde sensörün önünde birşey olmaması lazım. işte bu noktada yardımcı röleden (M0.0) faydalanabilir miyim? kutu yokken çalışması gereken motor için M0.0 ın NC kontağını kullanabilirmiyim?
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yardımcı kontağı kullanabilirsin ayrıca sensörün görme işlemi bittikten sonra diğer motoru harekete geçirmek istiyorsan sensörün düşen kontağı yardımı ile de yapabilirsin.
 
çok teşekkür ederim. İşte düşen kontağı kullanmayı tam bilmiyorum heralde. uğraşırım yapamazsam yardımcı röleden hallederim diye düşünüyorum.
teşşekkürler iyi çalışmalar.
 
düşen kontak şu kontak işaretinin içinde n yazacak. yani sen butona basacan çalışmayacak elini çekince çalışacak. sensör ı0.0 bağla ı0.0 dan sonra içinde N yazan kontak koy
 
çok teşekkür ederim umutmns tam aradığım sorunun cevabı oldu bu.
 
Ustacım programı yapamadıysan özelden mesaj at mesajda nasıl çalışacağınıda yaz sonra programı yazıp yolluyayım
 
muratdovanci;çok teşşekkür ederim ancak özelden msj atamıyorum henüz. hem biraz daha çalışayım üstünde ustalık gerektiren yerlerde tekrar danışırım. teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Yapabildiniz mi? Yapamadıysanız yardımcı olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,188
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst