Plastik enjeksiyon makinası Oransal kart ayarı

bilsoy

Üye
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,
Bir enjeksiyon makina da bulunan oransal kartı ayarlamam gerekiyor.P ce Q oransal valfleri var. Nasıl ayarlamlıyım.bilgisi ve tecrübesi olan arkadaş varsa yardımlarını beklerim
Şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn. bilsoy,bildiğim kadarıyla oransal kartlarınayarlarının hepsi aynı. muhtemelen kalıp ve bodenozun hızını ayarlıyacaksınız.
mengeneye örnek olarak seçelim ve kısaca anlatmaya çalışayım.
mengene ileriye start aldığında yavaşlama sensörünü görünce ikinci hıza yani yavaş hıza geçecektir.burada yavaşlama sensörünü görene kadar olan mesafeyi 1. hız kartı ile, 2 hızı yani mengene kapanma hızını 2. sürücü kartı ile yolalacaktır. burada kartların üzerindeki potlarla bu ayarı yapmalısınız. en düşük hız ile başlamak gerekir. yoksa mengene yi çarptırırsınız. yavaş hız ayarınıda 2 şekilde yaparsınız.
1. 0-10 volt ise voltmetre ile ölçün ve 1 volt ile hızlandırın,
2. 4-20 ma ise 4 veya 5 ma ile yol verin.

kısaca bu şekilde olacak. ancak sistemin durumunu siz daha iyi bilirsiniz. ona göre yol veririsiniz. inşallah faydalı olması dileğiyle, kolay gelsin.
 
plastik enjeksiyon ve özellikle mikro star bilgisayar kontrol sistemleri konusunda tüm sorularınızı cevaplaya bilirim
 
ilginize teşekkür ederim .Maalesef makinamızı sattık.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst