Pilli PIR sensör gördüğünde LED hep yansın istiyorum ama ?

Kaan AYAZ

Üye
Katılım
23 Mar 2018
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
31
Bir süre sonra PIR gördüğünde LED pilden tasarruf için devreye girmiyor. LED in PIR algıladığında her zaman yanmasını nasıl sağlarım ?

RF940E BOSCH sensör.

IMG_20200324_091548.jpg

IMG_20200324_091603.jpg
 
Son düzenleme:
PIR dedektörler hareket olmadan sıcaklık farkını algılayamadığı için olmaz.
istediğiniz tarzda sensörün adı present sensor. bunlar oldukça pahalı sensörler. present algılamanın bir çok yolu var. mesela steinel firması bu konuda oda da insan varken ışıklar sönmesin diye yıllarca uğraştı. en basiti bir termal kamera ile yapılıyor. amg8833 tarzı basit 8x8 bir FLIR kamera ile. ama buradaki sorun ise oda içerisinde insan vücuduna yakın sıcaklık üreten objelerin de hareketsiz uyuyan insan gibi algılanması ayırt edilememesi gibi sorunlar çıkıyor. steinel firması en son bu işi Mikrodalga 5.8ghz ile göğüs kafesindeki nefes alış veriş hareketinin mm yükselip alçalmasını algılayarak RF ile çözdü. yatakta terde dönsen yüz üstüde yatsan algılıyor.
 
Yanlış anlaşılmış olabilir hocam. Özür dilerim yazım şeklimden belki algılanamadı. Bu PIR hareket algıladığı ilk pilini taktığım zaman kısa süreli her harekete ışığını yakmakta ama bir süre sonra Bu LED devre dışı kalıyor algılasada ışığını yakmıyor sadece ben bu bi süre sonra devreye giren timingi kontrol eden devre elemanını bypass etmek istiyorum sadece.
 
evet ben yanlış anlamışım. orada bir jumper var onu sokunce ne oluyor. onun haricinde pek bişey yapılamayabilir. orada 8 bacaklı bir microchip var. Onun programı içinde eğer jumper için bir timing değişimi varsa olur ama yoksa programın değişmesi gerekir. aynı model bir pic işlemci ile yeniden yazılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,377
Mesajlar
917,107
Kullanıcılar
450,255
Son üye
lazkoray54

Yeni konular

Geri
Üst