Piezo Prensipli Nemlendirici Cihazların İlginç Bir Özelliği

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
2fLx.jpg
07TI.jpg


Merhaba,değerli arkadaşlar;

Bu hafta sonu sizlere piezo-elektrik prensipli çalışan oda nemlendiricilerinin değişik (Ayrı) bir özelliğinden bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi piezo prensiple çalışan oda nemlendiricilerinde, haznede musluktan doldurulan suyun, uygulanan çok yüksek frekanslı ses titreşimleri ile soğuk buhar üretiminin gerçekleşmesi bu sayede gerçekleşiyor. Ancak bu esnada istenmeyen bir durum daha gerçekleşiyor. O da musluktan doldurulan kireçli olan suyun içindeki kirecin de, bu suyun soğuk buhar halinde parçalanması sırasında pudra şeklinde kireç tozu şeklinde oda havasına karışabilmesidir.

Oda havasına karışan kireç tozları eğer yakınlarında statik elektrikle yüklü eşyalar,örneğin çok yakınında çalışan crt (Tüplü) bir tv varsa eğer onun ekran camı ve plastik gövdesine yapışarak birikebilmektedir.Sinbo marka piezooda nemlendiricisinin yakınında çalışan crt tv’nin ekranı üzerinde biriken tozların nispeten sıcak havalarda sokak üzerinden kalkıp cmadan ev havasına karışarak crt tv’nin ekranında birikebildiğini ilk zamalarda yanlış olarak düşünmüştüm.Ancak daha sonra camların tam kapalı olup yerlerin sokakta ıslak olmasında hiçbir şüphem kalmadı.

Zaten ince bir toz görünümlü ama gerçekte bir toz olmayıp sadece kireç parçalarının pudra şeklinde olşşan bu tozlarını, bir toz beziyle tv ekranınından tam olarak da sildiğinizde bezde herhangi bir bir lekeyi, kiri de hi bırakmıyor. Çünkü direk sokak tozları olmuş olsaydı mutlaka bir siyahlık,belirli bir iz veya lekeyi birakmış olacaktı hiç kuşkusuz.

Piezo üreteçli nemlendirme cihazına saf suyu bir su tasfiye cihazı veya elektronik olarak bu kireci ayrıştıma aparatından geçirip kireci alınmış bir suyu su haznesine koyduğunuzda bu tür problemler otomatik olarak ortadan kalakmış da olacaktır.Dikkatinize ve bilgilerinize.

Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Bu tür cihazların benzeri durgun suların yosun tutmasını engellemek için kullanıldığını duymuştum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst