Pic PLC

usueslue

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar,

Plc ile Pici(16f877) rs485 üzerinden haberleştirip plc de hesapladığım bir değeri pic sayesinde bir lcd de göstermek istiyorum. bunun için plc de hangi fonksiyonu kullanmam lazım? ya da direk port üzerinden oluyor mu? Belirtmem gereken bir nokta var. Plc ile 3 adet Pici haberleştirmek istiyorum.sırayla onlara data yollayıp onu ekranda göstereceğim.

Bana bu konuyla ilgili örnek program yada bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
rs485 ile modbus ile yapabilirsin diye düşünüyorum plc kısmını tabi ustadlar daha iyi bilir
 
Dostum Öncelikle bunu neden denemek istediğini tam anlamış değilim?
Ben öğrenciyim açıkcası ben Mitsubishi PLS ile PIC haberleştirdim çünkü elimde G.O.T yoktu bu yüzden kendim değerleri okumaya çalıştım.Diyorsan ki bende kendim için yapmak istiyorum DENEDİM OLUYOR diyebilirim ama senin kullandığın PLC yi daha önce kullanmadım haberin olsun :) Öncelikle sana Mitsubishide olan bir bilgiyi aksetmek isterim Mitsubishinin giriş uçları daha düşük çıkışları mtor kontroller vs... den olayı daha yüksek voltajla çalıştığı zaten biliniyor bu yüzden çıkış birimleri için öncelikle Röle kullanman lazım 220 den 5Volt Lojik voltaj değerine düşürmek için. Ardından çıkış birimlerinden gerekli 1-0 bilgilerini alabilirsin.Bu bilgilerin kontrolu Timer Modülü ile gerçekleştirmen lazım benim tavsiyem eğer illa PIC ile yapacağım diyorsan 18F4550 biçilmiş kaptan diyebilirim.giriş birimleri içinde aynı şey geçerli yine onlardada bir voltaj farkı olması lazım FATEK de programsal olarak bir tuşlu konvoyer programı yaz ve multimetre vasıtasıyla giriş çıkışları kontorl et. eğer girişler 12Volt ise işin çok kolaylaşır her bir giriş için L7805 kullan ve PIC e buton bağlar gibi bağla buda her bir zaman aralığında kayıt yapmanı sağlar.Sanırım anlatmak istediğin bunun gbi birşeydi umarım doğru anlayıp anlatmışımdır.
Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,678
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst