Per.Sat.Hiz.Bed adı altındaki soygundan haberdarmıyız?

dinamik

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
723
Puanları
101
Yaş
53
Açılımı Perakende Satış Hizmetleri Bedeli olan bu hane altında birim fiyat üç ay önce 0,0035759 yazarken iki ay önce 0,0046581 ve bu ay 0,02219118 yazmakta, sırasıyla 167,15 TL, 242,97 TL ve bu ayda 1159,22 TL ödeme yansımış faturaya. %520 gibi bir artış hesaplıyorum. Hizmet kalitesi uçtuda haberimiz mi yok..Özelleşelim derken soyulmaya mı başladık yoksa?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu günümüze de şükür !
 
Son düzenleme:
Perakende satış bedeli her zaman vardı. Asıl problem yıllık tüketimi 30MWh ve üstünde olan abonelerin özel tüketici olarak dağıtım şirketinden farklı bir toptancı firmadan elektrik almasıyla başlıyor. Aboneler dağıtım şirketinden ayrılmasınlar diye Kaçak Kayıp Bedeli uygulanıyor. Sonuçta kaçak kayıp bedeli hukuki değil kanaatimce.
 
Perakende satış bedeli her zaman vardı. Asıl problem yıllık tüketimi 30MWh ve üstünde olan abonelerin özel tüketici olarak dağıtım şirketinden farklı bir toptancı firmadan elektrik almasıyla başlıyor. Aboneler dağıtım şirketinden ayrılmasınlar diye Kaçak Kayıp Bedeli uygulanıyor. Sonuçta kaçak kayıp bedeli hukuki değil kanaatimce.

Sn Durceylan
Daha önce elektrik faturasına yansıyan rakamları yazdım, sorun daha önce bu rakamın can yakmadan alınmasıydı. Elektrik kurumunu aradığımda bunun EPDK tarafından belirlendiğini belirttiler.
 
Sn. dinamik.
Ben de araştırdım ve aynı sonuç; bu oranlar EPDK tarafından belirleniyor, dağıtım şirketleri bu konuda EPDK nın taşeronu pozisyonunda sayılır.

Sn. durceylan'ın "Sonuçta kaçak kayıp bedeli hukuki değil kanaatimce." sözünün muhatabı da ancak EPDK olabilir, çünkü dağıtım şirketlerinin bu tür kalemlerle oynama yetkisi yok.
 
özel dağıtım şirketi abonesi olmayanlardan da , kayıp kaçak bedeli alınıyor mu? örneğin, istanbul anadolu yakasında ayedaş var. Ya da tedaşın özelleştirdiği kurumlar var. Bunların abonelerinden alınmıyor değil mi bu bedel?
 
istanbul'un durumunu bilmiyorum ama Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi, özel firmalardan elektrik satan alan abonelerden ve bazı ev abonelerinden kaçak kayıp bedeli alıyor. Bazılarından diyorum çünkü almaığı aboneler de var. Bunu neye göre kesiyor, bir tüketici olarak hiç sorgulamadım doğrusu.

Ancak dağıtım şirketi veya EPDK farketmez, başkası kaçak elektrik kullanacak ben ödeyeceğim uygulaması hiç de hukuki değil.
 
Ama elektriği direkt olarak sedaştan alanlardan kesilmiyor değil mi?
Kaçak konusunda size katılıyorum. Ama elden bir şey gelmiyor. Bir de, kayıp kaçak dedikleri zaman, kaçak elektrik kullanımı mı akla gelmeli, yoksa toprak kaçakları gibi kaçaklar mı?
 
Evet eğer SEDAŞ'tan elektriği özel tüketici statüsünde satın almıyorsanız ( Yıllık 30MWh ve üstü tüketiciler için ) kaçak kayıp bedeli almıyor.

SEDAŞ TEİAŞ'tan elektriği satın alıyor ve son kullanıcılara satıyor. Örneğin, SEDAŞ TEİAŞ'tan 100 birim elektrik slıyor ama sedaş abonelerinin total faturası 93 birim çıkıyor varsayalım. SEDAŞ aradaki farkı diğer özel müşteri ve farkında olmayan bazı ev abonelerine yüklüyor.

Durum ev aboneleri için yersen lokantası misalidir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,558
Kullanıcılar
450,142
Son üye
efe_2.0s

Yeni konular

Geri
Üst