Alarm Sisteminlerinde Kiralamakmı Yoksa Satın Almakmı ?

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
alarm_sistemini_satin_almakmi_kiralamakmi.jpg

Merhaba bir çok kişinin alarm sistemi kurduracağı zaman kafasına takılan bir konudur bu. Ev yada iş yerine kurdurtmak istediği alarm sistemini satın mı almalı yoksa kiralamalı, bu gün iki farklı satış politikası arasındaki farkları, kullanıcılara faydalarından ve zararlarından bahsedicez.

Öncelikli olarak satın alma durumundan bahsedelim.

Alarm kontrol paneli , 1 adet pır dedektör, 1 adet manyetik kontak, 1 adet harici siren, akü, trafodan oluşan bir alarm sisteminin montaj dahil maliyeti 500 tl civarıdır, ürün sayısı arttıkça maliyet yükselir.Burada dikkat edilmesi gereken iki nokta var.

1- Sistem markası ve ne malı olduğu. ( Çin malı alarm sistemlerinden kaçının başınız baya ağrıyabilir.)

2- Sistemin montajının düzgün yapılması ve kontrolü.

Satın alma yapılan bir sistem, alarm durumunda telefonla müşteriyi arama, merkezi gözlem istasyonunu aboneliği yada GSM modül takılarak SMS ve seli arama şeklinde alarmları haber verebilir.
Sistemin satın alan birçok kişinin yaşadığı en büyük iki problem vardır.

1- Yanlış alarmlar : Bunun birçok sebebi olabilir. En belirgin sebepleri, sistemin düzgün montaj edilmemesi, sistemde kullanılan pır dedektörlerin kalitesiz olması yada takıldığı noktada fare var ise dedektörün hayvan algılamama özelliği olmaması.

2: Sistemin teknik desteğinin verilmesi: Amatör yada işgüzar bir firmaya alarm sistemini kurdurmuşsanız sistemde yaşanan sıkıntılara teknik olarak çözüm bulamemaz yada kuran kişiye servis taleplerinizde ulaşamamanız, bu gün gelicem yarın gelicem gibi boş vaatlerde bulunulması gibi durumlarla çok sık karşılaşırsınız.

Bu durumda olan bir çok kişi bulunmaktadır. Karşılarında bir muhatap bulmak istiyen kişiler bu tür sebeplerden dolayı kiralama firmalarını tercih etmektedir.

Kaliteli ürünlerle profesyonel bir firmaya kurdurulmuş alarm sistemi sorun çıkartmaz.

Alarm sisteminin kiralanması

Alarm kontrol paneli , 1 adet pır dedektör, 1 adet manyetik kontak, 1 adet harici siren, akü, trafodan oluşan bir alarm sisteminin kiralama aylık beledi genellikle 30 usd tl olarak 65 tl dir ve ürün sayısı arttıkça kiralama bedeli yükselir,ayrıca kiralama yapan firmalar montaj için ek bir bedel talep etmektedir. Sistem 12 yada 24 ay taahhütname şartı ile kiralamaktadırlar.Son zamanlarda kiralama yapmak istemeyen müşteriler için sistemlerin belli bir kullanım süresi sonunda kendilerine devredilmesi, yada sistemi satıp alarm kontrol merkezi aboneliği için aylık ücret talep etmeleri şeklinde farklı satış politikaları belirlemeye başlamışlardır.

Kiralama yapan bir çok kişinin en çok yaşadığı sıkıntı, aboneliklerini iptal ettiriken kendilerinden ekstra ücret istenmesidir. Bu nun iki sebebi vardır.

1 Aboneliğin anlaşılan taahhütname süresinden önce iptal edilmesi

2 Cihazlar size ait değil ise sistemin sökülmesi için servis ücreti

Dikkat edilmesi gereken nokta sistemi kiralarken sözleşmenin tam olarak okunması ve kullanıcının yükümlülüklerini tam olarak bilmesi gerekmektedir.

Kiralama sisteminin en büyük avantajı (firma satışçıları gider gösterip vergi indirimi yapabilirsiniz desede) karşınızda muhatap olabileceğiniz firma ve teknik servis olmasıdır. Tabi hizmet alacağımız firmanın teknik servis hizmetinin kaliteli olması gerekmektedir.

Kiralama firmalarını aşağıda belirttiğimiz sitede araştırabilir , buradaki şikayetlere göre karar verebilirsiniz.

http://www.sikayetvar.com/kategori/elektronik/guvenlik-sistemleri


Alıntıdır.
 
Son zamanlarda fazlaca yayılmaya başlayan bu sistem ile abone sadece kaliteli servis alabilmekte... bunun dışında herhangi bir avantajı olmamakta benim şahsi görüşüm. Alarm sisteminin bedelini ödeyerek satın alsa zaten birçok firma ilk yıl ücretsiz izleme veriyor,daha sonra da yıllık 150usd civarı ücret ile izlemeye hizmeti devam edebiliyor. servis noktasında sıkıntılar çıkmakta. Bunun da en büyük sebebi herkesin güvenlik firmasıyım diye sektöre girebilmesi. Daha sonra da satılan ürünün arkasında durmaması ya da servis vermemesi en büyük sorun. Alarm kiralama hizmeti veren firmalar genelde büyük ve kurumsal firmalar olduğundan dolayı servis sıkıntı pek yaşanmamakta. İnsanlar da bundan dolayı fazlaca tercih etmekteler. Şahsi fikrim iyi bir firmadan (Sadece Güvenlik İşi ile uğraşan ve İşinin ehli olan bir firmadan) alınan paradox dsc vs gibi iyi bir sistem almak en mantıklısı kiralamaktansa satın almak karlı..
 
Son zamanlarda fazlaca yayılmaya başlayan bu sistem ile abone sadece kaliteli servis alabilmekte...

Ne kadar kaliteli servis verdiklerini sikayetvar.com sitesinden takip edin isterseniz. Kiralama modeliyle çalışan firmalar tamamen satış odaklı çalışıyorlar. Teknik servis için istihdam ettikleri personel sayısı, satış için istihdam ettiklerinin 10'da 1'i kadar bile yok.
 
şehirden şehire değişir bence bu durum tabi ki bir yandan da genele bakmak lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst