KAYIP KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDA REKORA KOŞUYORUZ......

dijitalde köprü olayı bitti... klamens kapağı açılınca ispiyonluyor...
 
Meraklı elektrikçi abim seyitömer 2015 e kadar özelleşecek, emeklilik hakkını aldın mı yoksa havuza mı kalıcaksın abi? Daha doğrusu statün işçi mi 399 lu mu?

Sn. YELEK , kamu işcisiyim elektrik teknisyeniyim,elektrik tablocuyum,özelleşme tarihimiz 20.Aralık 2012 yani bir kaç gün sonra başlayacak ihale tarihi ile start alıyor. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.Beklemedeyiz, 4c kapsamı ile kamu da devam etme seçeneğimiz var.Ama 1200 tl maaş ile 4C de sürgün hayatı yaşamaktansa 23 yıllık iyi kötü mesleki birikimimiz ile yerimizde kalıp özel sektörde devam etmeyi düşünüyorum.Yaptığım araştırmalarda 4c nin bir misli ücret ile enerji sektöründe teknik eleman çok rahat çalışıyor, tabi bu nitelik durumuna göre dahada yükselip inebiliyor.TES-İŞ sendikasının özel sektör enerji iş kolları ile yaptığı sözleşmeleri okudum,kamuya oldukça yakın imkanlar sunuyor.Konu kamu ve özel binlerce meslektaşımızı ilgilendirdiği için buradan yazıyorum , şahsi bir durum olsaydı özel mesaj atardım.İsmini vermeyeceğim bir güneydoğu ilimizin ticaret odası başkanı kaçak elektrik kullanımında kendine gayet geçerli bir mazeret bulmuş :) o da şu : Efendim ATATÜRK barajı bizim arazimizde,şu kadar arazimizi kaybettik,baraj şukadar paraya mal oldu.Bu parayı 7 yılda amorti etti şimdi devlete biz suyumuzla toprağımızla dünyanın parasını kazandırıyoruz.Bu elektriği biz üretiyoruz bu bizim hakkımız.....halk arasında bir söz vardır. "En akıllısı Delibekir onuda kösteği ile yatır" koskoca bir ilin ticaret odası başkanı bunu söylüyorsa avam tabakası ne yapsa yeridir !Önce kafalardaki zihniyet değişecek,müslümanlığın sadece 5 vakit namazdan ibaret olmadığı,milliyetciliğin sadece kuru bir hamaset söylemi olmadığı,solculuğun yada merkezi devletçiliğin bir geçim standardı geçer akçe olmadığını öğrendiğimizde yaptığımız her işte kul hakkını düşündüğümüzde bu ve benzeri sorunlar otomatikman ortadan kalkacaktır.Kanunlar ve uygulamalarıda bir yere kadar geçerli bir yerden sonra hakimde ,savcıda poliste, kanunda, avukatda sensin ,senin vicdanın gerisi hikaye....
 
Hocam umarım hayırlı olurda sendikalara bence fazla güvenme. Sendikaların özel sektöre fazla yaptırımı olamıyor.Dağıtım şirketlerinde bölgedeki çalışan sayısı 3 te 1 ne inmiş, 5 yıllık iş sözleşmesi yapılanların %70 i 5 yılı bile doldurmadan 2 yıl içinde iş akdi fesh edilmiş. 3 vardiya çalışanlar, 2 vardiya inmiş. Bakım vardiyası azaltılmış, yedek vardiyalar kaldırılmış. Özelleştirmenin söylenmeyen gösterilmeyen yanı bu. En basiti en kurumsalda olsa bile kamuda 40 saat çalışırken 45 saat çalışacaksın hocam, cumartesileri çalıştığında ekstra mesai alırken şimdi mecbur çalışacaksın. Yıllık izin , rapor sıkıntı olacak. Bayram primleri ve ek ödemler zamanla kuşa dönecek.Özelleştirmeden bir 10 yıl sonra yöneticelerin çok yüksek maaş aldığı geri kalan personelin oldukça düşük seviyede ücret aldığı iş yerleri olacak. Personel azlığından 3 kişilik iş yapılacak. Benim gördüğüm bildiğim özel sektör bu. Tabi hocam hem yaşın hem tecrüben sayesinde senin pek sıkıntın olmaz ama ilerdeki kuşaklar için sıkıntılı bir durum. 4c ler ise tam komedi maksımum 1.200 tl filan kazanabiliyorsun, düşünülmez bile. Özellikle yaşı bizim gibi genç olan arkadaşların Allah yardımcısı olsun, umarım bir gün bu ülkeyede insanları düşünen, kapitalist değilde sosyal devlet anlayaşı olan adamlar gelir yada getiririz!!!!

Dağıtım özelleşti kaçak iki katına çıktı, yılbaşından sonra son kullanıcının elektirk faturalarına bu fark yansıyacak, çok değil 1-2 sene içinde elektrik kullanımı lüks olacak. Şu an 60 tl gelen rakamlar, aynı enflasyon durumda şu anki duruma göre 150-170 tl olacak. Yaşasın özelleştirme, ne kadar kaliteli elektriğimiz var!!!!!
 
Özel sektör aynen senin anlattığın gibi ayrıca kaçak kullanım hakkındaki yorumlarınada katılıyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst