Pcb de şebeke voltajı

aenginar

Üye
Katılım
23 Ocak 2019
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar,
PCB kartta bulunan mikroswitch ler üzerinden kontaktör bobin uçlarını açıp kapatacağım. Şebeke voltajı kontaktör bobin ucuna girecek ve çıkışı kart üzerinden nötr hattına bağlanacak. PCB de şebeke nötrü dolaşacak. Bu konu hakkında yönetmelik nedir? Tecrübeli arkadaşların önerileri nedir? Yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden sağolun.
 
arkadaşlar araştırırken şöyle bir program buldum. Daha tam incelemedim. PCB ile alakalı bir çok şeyi hesaplayabiliyorsunuz. "Saturn PCB Design" , linki de aşağıda ücretsiz indirip kullanabiliyorsunuz.
https://saturnpcb.com/pcb_toolkit/
şema yükleyebilir misiniz ? 12V / 24 V röle ile kontaktörü sürseniz ?
Hocam sistem mekanik bir sistem, anlaşılır olması açısından biraz açıklayayım. PCB de işlemci bulunmamaktadır. Klemens bağlantıları ile kablo girişi olacak ve bakır yollar ile mikroswitchler üzerinden dolaşacak. Mikroswitch lere mekanik kuvvet ile devre açılıp kapanacak. Sürme işlemi manuel olarak gerçekleşecek. Limit konumuna geldiğinde mikroswitch ler üzerinden devreyi açacak.
Öğrenmek istediğim PCB de yol kalınlıklarını, yollar arası uzaklığı için standart nedir? IPC2221 standartı var galiba ama içeriğini bulamadım. Yukarıdaki programda bu standarta göre hesaplama yapıyor sanırım.
Yine de teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst