PCB üzerindeki beyaz silikon benzeri malzeme

ATAŞ Mühendislik

Profesyonel Üye
Üstadlar ve Ustalar merhaba; fotoda görülen beyaz malzemenin ismi nedir ? Kartın üzerindeki komponetlere fiziksel hasar vermeden bu malzeme nasıl temizlenir ? Teşekkürler, hayırlı işler.
1754544606060.webp

Çok sert malzeme değilse silgi benzeri ise mastiktir, mekanik temizlikten başka çare yok veya ben bilmiyorum. Kontrol kalemi benzer tornavida vb. aletlerle parça parça söküp temizlerim.

Konununuzu karıştırmadan bir ilave yapmak istiyorum izninizle. Hurdalıkta bulduğum ve kendi özel depoma stokladığım bozuk cihazlardan birini sökeyim dedim can sıkıntısından. İçinden böyle beyaz bir PCB çıktı. İlk defa gördüm. Çokta şaşırdım. Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba?IMG_20250806_140427.webpIMG_20250806_140438.webp

Konununuzu karıştırmadan bir ilave yapmak istiyorum izninizle. Hurdalıkta bulduğum ve kendi özel depoma stokladığım bozuk cihazlardan birini sökeyim dedim can sıkıntısından. İçinden böyle beyaz bir PCB çıktı. İlk defa gördüm. Çokta şaşırdım. Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba?Ekli dosyayı görüntüle 117360Ekli dosyayı görüntüle 117361
🤔😧Kağıt pil motor yazan yerler ve ir sensör çifti var ... Tüm bunları alıp elimizde de reçete yoksa ... Biraz nane, biraz limon suyu ... (🙄😂) Aklıma gelen tek cihaz temassız peçetelik / kağıt havluluk.

Bu tür PCB leri hiç sevmiyorum, arıza ararken yolları takip etmek çok zor oluyor.
Allah'tan uydurma bir mikroskopum var. Standı bizden imalat. Yoksa herşey daha zor olacak. IMG_20250623_071632.webp

Kağıt pil motor yazan yerler ve ir sensör çifti var ... Tüm bunları alıp elimizde de reçete yoksa ... Biraz nane, biraz limon suyu ... (🙄😂) Aklıma gelen tek cihaz temassız peçetelik / kağıt havluluk.
Evet. Kağıt havluluk. Niye bu kadar kasıp pik kontrol koydular daha tam çözemedim. Büyük ihtimal zamanlama fonksiyonunu da ona yaptırıyorlar. Pike bağlı bir opto üzerinden mosfetle DC motor kontrolü var.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,390
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri