PC RGB Şerit Led Bağlantı Şeması

AstralBoy

Üye
Katılım
26 May 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba,

Bilgisayarımda 3 pin led bağlantı yeri var. 14 cm'lik 4 ad RGB şerit ledi bu şekilde bağlarsam doğru olur mu? Şeridin altından da bağlantı yapmama gerek var mı?
Ledler ARGB olduğu için aynı anda senkronize çalışmalarını istiyorum.

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • led proje.jpg
    led proje.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 21
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
akıla iki değişik soru daha geliyor. birinci rgbler toplam kaç amper çekiyor? anakart ve psu bu yükü karşılar mı? varsayalım anakart çıkışı 1 amper olsun, 1 rgb de 1 amper olsun, dört tane takarsak olur mu sizce? bu durumda tüketici rgb bilgileri ve besleyici anakart bilgileri lazım.
 
Merhaba,

Anakartın üretici sayfasında böyle bir açıklama var.
"Aura RGB şeridi başlığı, en yüksek 3A (12V) güç derecesine sahip 5050 RGB LED şeritlerine destek verir. En yüksek parlaklık seviyesi için şerit uzunluğu 3 metreyi aşmamalıdır."
Tam olarak sorduğunuzun cevabı olur mu bilemiyorum.

Teşekkürler
 
güzel insan, argb hakkında @arkaplan ustamız çok güzel bir video paylaşmış. adam orada ısrarla 5 volt besleme diyor. amperi bilmiyorum voltajını bilmiyorum elinizdeki argb nin. anakartınız 12 volt diyor. anakartınız çıkışı 12 volt argb 5 volt ise olmaz. elinizdeki argb nin verilerini kontrol edin. anakart çıkışını bir daha kontrol edin ve amper değerini de dikkate alarak eğer voltaj ve amper tutuyorsa bağlayabilirsiniz. ama anakart 12 volt veriyor argb 5 volt ise olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst