PC Isı Ölçme Programı(PC nizi yakmayın...)

kahdag

Üye
Katılım
22 Ara 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
42
90239203203232new-1.jpg


Yazılım 1: HWMonitor Pro
HWMonitor Pro, CPU-Z’nin yaratıcılarından “CPUID” ekibi tarafından hazırlanan HWMonitor CPU (işlemci) çekirdek sıcaklıklarına ek olarak ekran kartı (VGA) ve sabit disk (HDD) sıcaklarınlarını da gösterebilen, ek olarak güç kaynaklarıyla (PSU) ilgili olarak detaylı bilgileri de kullanıcılarına sunabilen yazılımın yeni sürümünde Nvidia’nın ESA platformuna yönelik geliştirilmiş destek, bazı yeni sensörlere destek ve özelleştirilebilir parametreler için yeni bir .ini dosyası bulunmakta.

Yazılım 2:SpeedFan
SpeedFan ile 200 farklı ana kart üzerindeki işlemci ve ekran kartı fanının hızını değiştirebilir ve sıcak yaz günlerinde daha hızlı çalışmalarını sağlayabilirsiniz.

Programın istatistik ve kayıt tutma özelliği sayesinde sıcaklığın hangi vakitte hangi değerlere ulaştığını gözlemleyebilir, hızlaştırma özelliği sayesinde işlemci hızınızı arttırabilirsiniz.
Bilgisayarınız içindeki fanların dönüş, çalışma hızlarını CPU ve anakart ısısı gibi donanım bilgilerini anakartınızda bulunan bir chip BIOS8217;a rapor eder. Peki bu bilgilere Windows üzerinden ulaşmanız iyi olmaz mıydıı Tabi ki olurdu. SpeedFan bu amaçla hazırlanmış ücretsiz bir program. Özellikle Overclock yapan kullanıcılar Windows8217;ta çalışma sırasındaki aktüel fan hızı ve işlemci anakart ısısı gibi değişkenleri böyle bir yazılımla mutlaka izlemeliler. Bunun dışında SpeedFan sabitdiskinize ait oldukça derinlemesine bilgiler de sunabiliyor.

Son sürümü ile tamamen Windows Vista desteği sağlayan ve daha bir çok özellik eklenen program sisteminizdeki S.M.A.R.T. fan ve işlemci bilgilerinin en detaylı şekilde görebileceğiniz kullanımı kolay bir yazılım.

http://www.almico.com/speedfan.php

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html
 
-Fani yanlışlıkla durdurma ihtimali varmıdır acaba eğer böyle birşey olursa çok riskli...
 
saol arkadas +REP (x3) HAK EDİYOR KONU KAPATILMIŞTIR.......
 
merhabalar bende pm atamıyorum tez konum ortamın nem ini sabitleyen devre,sht 11 ile yapmam gerek pıc de kullanmam gerek belli bi nemden düşük ise bi röle çekecek yüksek ise diğer röle çekecek o röle çıkışlerının birine ısıtıc diğrinede buhar makinası bağlmayı düşünüyorum benzer devre elinde bulunan link atabilir mi lütfen kodlarıda lazm pıc in
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,183
Kullanıcılar
450,062
Son üye
elektronikcibirisi

Yeni konular

Geri
Üst