Pardus

Katılım
14 Kas 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Pardusa Ares İsis Yükleyemiorum Bilen birisi Yardım etsin Pls
 
Windowsa geçmeye çalış. Elektronik alanda çalışacaksan pardus yada wista iş görmez :d
 
selam
linux kurmak isteyen arkadaşlar. Öncelikle live cd ve dvd edinmeleri.Eski makinanız varsa Gnome dağıtımından şaşmayın, diğer dağıtımlar kde pardus vs biraz daha çetrefilli..
ilk önce boş olan bir bolum oluşturun. bu oluşturduğunuz bölüm diskin yapısına gore HDA yani pata disk yada SDA satadisk olabilir. kurulum yapacağınız bolumun adını iyi bilmeniz gerekiyor. şayet hiçbir bilginiz yoksa en büyük boş alana kur gitsin diye secenek var. Özellikle şunu belirteyim linux takas dosyasını takas surucusunde açar. yani takas sürücüsünüde oluşturmanız gerekiyor. İnternetiniz bağlıysa gerekli guncellemeler (so mean = apt-get dist-upgrade)zorunlu sistem guncellemelerinin bir bölümünü yapar.MBR konusu ki bunu Vista da kullanıyor. mbr kurulacak disk primary olması gerekiyor veya secondary slot da ise yanlız olması. Mbr tum kernel revizyonlarını ve diğer işletim sistemi seçeneklerini otomatik algılar ve burası önemli : birincil hardiskin ilk bolumunun mbr sine yazar(adresleme bilgileri). daha sonra bu dosya kurulan dağıtımın içinde makine her açıldığında çalışır. değiştirmak isterseniz Ultra mega editor lazım deil herhangi bir txt editorle duzenleyebilirsiniz.(linux kullanan arkadaşlar yedek almadan asla duzenleme yapmayın!!!)Kurulum sormuş arkadaş şayet baska seylerde takıldıysan Pm atman yeterli. Lütfen ileri duzey apache dans guardian ip tables vs soruları sormayınız. normal seviyedeki sorunlarınıza mutlaka cevap yazarım.
Linux dan bazı detaylar
windowsa en fazla 3 linuxa ise 49 hardisk bağlayabilirsiniz.(ayrıca piyasada bozuk bu haddik çok eski diye çope atılan diskleri linuxla yapılandırıp kullanabilirsiniz.)
Tak ve kullan xp de yalan DLL kullanıyor linuxda perl ile yazılmış
istediğiniz kadar kullanıcı : ali sadece remin %20 sini internetin %30 unu CPU nun %15 sini kullanabilsin die bazı duzenlemer yapılabilir :D
Kernel 2.06 ya yazılmış hiç bir virus trojan yokdur.
her türlü virus ve trojanı besleyip buyutebilirsiniz.(1.5 ay netde virus aradım baya bi arşiv yapdım)
Özel bir olay : Yerel ağınızda bi arkadaş kıl kapıyorsunuz.(misal patronunuz !!) onun mac adresini kopyalayıp kendi makinanıza adres olarak atayın onun makinesi hep reset atacakdır. taki siz makineninizi kapatıncaya kadar (eyer xp nin kurdu olmuşsa mac adresi deiştiren programlar var/ www.sf.net)
Mesleki programlar gerekirse herhangi bir ilgili Linux Developere mesaj atın o size mutlaka ama mutlaka gerekli olan kalıpları yolluyacakdır.
 
Bu arada aresi kuramıorsan logları yollarsan sevinirim. linuxda bir program kurmadan once mutlaka read me dosyasına goz atın gerekli olan yapı elemanları orada yazar. ++++++++++ pardus kullanma destek alamazsın KDE 7/24 online kullanıcı bulabilirsin irc de irc.freenode.net- şoyle bi goz attım ares yansılarda yok demekki yasaklanmış modullerde bence kurma torrent yada amule kullan sıra beklemekden kurtul
 
teşekürler cevaplar için sağolun :)



_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

"ş", "ü", "ç", "ğ" gibi Türkçe karakterleri doğru kullanmaya ve Türk alfabesinde olmayan "w" harfini kullanmamaya özen gösterin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst