Otomatik yemleme kumanda devresi

Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar köpeğim için otomatik yemleme yapacağım . Bunun için cat ct 9182 zaman saatinden çıkış alacağım .Bunun için 12v dc role yi ileri,geri swich ler ile kontrol etmek ıstiyorum.
Kısaca devreyi şöyle planlıyorum. Zaman saatinde ayarla zaman gelince çıkış alacağım motor ileri yönde dönmeye başlayacak ileri limite gelince beklemeden geri gelecek ve geri limitte duracak. Cat ct 9182 zaman saati minimum 1 dk ayarlama yapıyormuş. Bir dakika motorun ileri geri hareketi için yeterli.
Kumanda devresi konusunda takılı kaldım yardımcı olur musunuz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motorun gerilim cinsini verirmisiniz. Ac DC. Gibi
 
Şu an evde değilim,,akşam cizerim

Kontak alacağınız, zaman sayacı da, normalde açık ve normalde kapalı kontaklar (müstakil veya enversor olarak) var değil mi. Çizimi ona göre yapacağım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zeybek ustam , zaman sayacı olarak 8 ayrı programlanabilen resim deli sayacı kullanmak ıstiyorum. Sizin başka bir öneri iz var mi?
Screenshot_20180208-185901.png
 
Evet bunda role çıkışı yok ustam ama kendi fikremce bu zaman saatinden düz zaman rölesini enerjilerim devreyi buna göre kurararim diye düşünmüştüm
 
Zeybek ustam nasıl birşey yapabiliriz yardımcı olur musunuz
 
Cat ct9182 zaman sayacini diyeyim ki 10:00 da 5 dakika çıkış verecek şekilde ayarladik. Burdan da herhangi bir düz zaman rölesini enerjileyip,bu zaman rolesinin açık-kapalı kontagini kullanamaz mıyız?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst