Siemens Micromasrer 440 Sürücü Parametre Yardım

morkaplan

Üye
Katılım
10 Haz 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar;

deri fabriasında yıkama dolabı motorunu sürmek için:

sıemens mm440 sürücü
22-30 kw motor ( motor dahlender bağlı)
manyetik röleler
otomatik çalışma için zaman röleleri
ileri geri için butonlar
start butonları
stop butonları
hızlı ve yavas şalter ler
sürücü hata resetleme butonu

gibi operatörün kullanabileceği çalışan bir kumanda düzeneği var,

sistem çalışırken , sürücünün arızalandıgını fark ettik
tamire gönderdik , tamirden gelince montajını yaptık, sistem çalışmadı

parametreleri sıfırladım
hızlı başlangıç adımlarını uyguladım

Sürücü 5 ve 9 klemens lerinden motora start veriyor ancak ;
operatörün kullandıgı butonlardan basıldıgı zaman motor start almıyor

herhangi bir hata kodu yok .

nasıl bir yol izlememiz gerekir...

konuya hakim üstad lardan öneri bekliyorum ...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Keşke tamire göndermeden önce parametreleri herhangi bir AUP belleğine yüklemiş olsaydınız. Tamirden geldiğinde de bir kaç tuş ile komple geri yükleyebilirdiniz tüm parametreleri.

Ben de bu konuya çok hakim değilim, keşke yardımcı olabilsem. Ama şunları denemeni tavsiye ederim bildiğim kadarıyla.

*İnvertörün 700 numaralı parametresini 2 olarak değiştir. 700 numaralı parametre komut kaynağı seçimi ile alakalıdır. Bu parametre 1 ise komut kaynağı BOP, AUP vb.dir, 2 ise digital input sinyalidir. (Eğer invertör üzerindeki BOP panelden motor çalışıyorsa ama operatör kontrol panelinden çalışmıyorsa, yüksek ihtimalle bunu denediğinizde sorun çözülür.)

*İnvertör minimum maksimum frekanslarını değerlerini kontrol et (1080 ve 1082)

*Eğer motor hızı için frekans set değeri PLC'den analog bir değerle gönderiliyorsa 1000 numaralı parametreyi 2 yapmalısın.

*Bir de 731 numaralı parametreyi 52.2 yapmanı öneririm. Yalnız bu parametre direk olarak motorun çalışması ile alakalı değildir. Sadece invertörden "invertör çalışıyor" sinyali gönderir. Eğer motorun çalışması için PLC veya kumanda sisteminde bu sinyalin bulunma şartı aranıyorsa, yani PLC programı veya kumanda devresi invertör çalışıyor sinyali olmadan motor çalışmasın diyorsa bu sinyal olmadığı için motor çalışmıyor. Bu olayı yaşayıp tecrübe ettiğim için söylüyorum. Normalde invertör fabrika ayarlarına dönüldüğünde ya da invertör manuele alınıp tekrar otomatiğe alındığında bu parametre default değeri olan 52.3'te kalıyor.

Ama bu dediğim parametreleri değiştirirken o an invertör üzerindeki parametreleri de bir kenara not et. Eğer söylediklerim işe yaramazsa eski değerlere dönersin. Şimdilik hatırladıklarım bunlar kardeşim. Umarım buradan sana yardım edecek üstadlar çıkar...
 
Arkadaşlar Aup belleği dediginiz sürücü displayı mı? Para metreleri nasıl kaydediyoruz?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayın emrah.c arkadaşım;

AUP dediğime bakma sen, yukarıda yanlış yazmışım doğrusu AOP olacak :) Kusura bakmayın lütfen. Açılımı da Advanced Operator Panel, yani ileri seviye operatör paneli. Bu da aynı BOP gibi Siemens Micromaster invertörlerin ön yüzündeki sokete takılarak kullanılır.

Bu panel ile bir invertörün parametreleri panele kaydedilebilir, ya da panelden invertöre parametreler aktarılabilir. Özellikle bir pano içerisinde özdeş motor sürücüleri varsa, birindeki parametreleri diğerine kopyalamakta; ya da arıza yapan bir invertördeki parametrelerin alınarak; yeni takılan invertöre aktarılmasında büyük fayda sağlıyor :)

Gelelim parametreleri nasıl kopyaladığımıza. Çok basit bir arayüzü var zaten, karmaşık bir işlem değil. Bir de ingilizcen varsa çok çok rahatlıkla halledebilirsin.

*Öncelikle AOP'umuzu Siemens Micromaster invertörümüzün ön yüzeyine oturtarak takıyoruz. Ekranda SIEMENS yazısı çıkacak.

*Bu ekrandayken aşağı ve yukarı yönlü ok tuşlarını kullanarak ana menü üzerinde gezinebiliyoruz. Ana menü üzerinde ok işareti ile aşağılara inerek "Upread" menüsüne geliyoruz. Bu menü üzerindeyken P tuşuna basıyoruz (İşlemlerde genelde P tuşu YES, Fn tuşu EXIT, ya da ESC gibi kullanılır.)

*Upread menüsünün içerisinde girmiş bulunuyoruz.Burada "Copy Parameter Set Drive --> AOP" yazısı çıkacak. Yani Sürücüden AOP'a parametre kopyalanması...

*Yine P tuşuna basıp bu durumu onayladığımızı belirtiyoruz. Bu sefer de ekrana "Upread the Parameter Set 00" Çıkacak. Buradaki 00 senin hafıza alanın. 00, 01, 02...diye 10'a kadar parametre kopyalama alanı var. Boş olan bir tanesinin üzerine (empty yazar boş olanların üzerinde) ok işareti ile gelip P tuşuna yeniden basıyoruz.

* Ekranda emin misiniz anlamında "Are you sure" yazısı çıkacak. Bunu da P ile onaylayıp bekliyoruz. İngilizce olarak lütfen bekleyiniz yazısı çıkıyor ve altta bir yükleme barı var. %100 olana kadar yavaş yavaş doluyor. Ve nihayetinde sürücü parametreleri AOP'a aktarılmış oluyor.


He bir de bu parametreleri herhangi bir invertöre geri yüklerken de; bu sefer "Upread" menüsünün altındaki "Download" menüsünden giriş yapılır, hafıza alanları arasında ok tuşu ile gezilir. yüklenmek istenen parametrenin üzerine gelince P tuşu ile onaylama verilip bu şekilde işleme devam edilir.


Son olarak bir dip not düşeyim. Teorik olarak 00, 01, 02... gibi 10 tane hafıza alanı varsa da bunların hepsini kullanmayın. Örneğin MM440 parametresi yüklerken 2 taneden fazla yükleme yaptığında, AOP'ta sıkıntılar çıkabiliyor (Hafıza problemi vs. olabilir.) Yeni parametre kopyalamak istediğinizde önce ana menüden SETUP menüsünün içerisine girip, "Reset AOP"seçeneğinden AOP'un içerisindeki önceki verileri silmenizi tavsiye ederim.
 
mıcromaster 6se 3221 vektor hızlı devreye almayı nasıl yaparım
simdiden teşekkürler
 
mıcromaster 6se 3221 vektor hızlı devreye almayı nasıl yaparım ileri geri çalıştırmak için
simdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst