Otomatik sigortalar sıcaktan etkilenir mi?

Katılım
27 May 2014
Mesajlar
60
Puanları
1
İyi günler arkadaşlar,
Benim kafamı karıştıran bir soru bu. 60-70 derece ve üzeri sıcaklıklarda sigorta atar mı? Benim kullandığım sigorta sıemens c63 amper trifaze bir oto sigorta çok sıcak ortamda attığını gördüm. Sigorta dökumanlarında çalışma sıcaklığı felan yazıyor bu sıcaklığın sigortada tam etkisi ne oluyor yardımcı olurmusunuz? teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Atabilir. Otomatik sigorta termik ve manyetik olarak iki türlü koruma yapıyor. Termik olayı sigorta içerisindeki bimetalin genleşerek şekil değiştirmesi esasına göre çalışıyor. Ortam sıcaklığı+sigorta üzerinden akan akımdan kaynaklı sıcaklık birleşince sigorta atabilir. Manyetik özellik ise kısa devre anında devreye giren koruma özelliğidir.
Abb firmasının otomatik sigorta bilgi kağıdı: https://library.e.abb.com/public/1c8e6454c74f56cfc125795a0036e740/2CDC002137D0201.pdf
Sayfa 4 te sıcaklıklara göre sigorta üzerinden akıtılabilecek akımların değişimi gösterilmiş. Birden çok sigorta yanyana takılmış ve hepsinin üzerindende akım geçişi varsa bunlarında ekstra oluşturduğu sıcaklıkları hesaba katmak için tabloda vermişler.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Ben de oyle düşündüm ama arkadaşım sağolsun o kadar net alakası yok sıcaklıkla dedi kararsız kaldım. Bilgilendirdiğiniz için tekrardan teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst