Otomatik Sigorta Seçimi

Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhaba,

Jeneratörüm tam güçte çalıştığında yaklaşık 11 A akım üretiyor. Kendi üzerinde sigortası var fakat ben jeneratörüm tam güçte hiç çalışmaması için önüne bir sigorta daha takmak istiyorum. Üretici tam güçte 20-25 dk dan fazla çalışmasını önermiyor. B tipi 10A otomatik sigorta kullansam olur mu? Bu sigortaların yönü var mı?

B tipi sigortanın akım 5 katına çıktığında açtığını okudum forumda bu durumda 2 A mi kullanmalıyım?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Almak istediğim gücü 7-8 amper de alabiliyorum ama 8 amper b tipi sigorta bulamadım piyasada
 
Anladığım kadarıyla siz jeneratörü zorlamamak istiyorsunuz. Bu sebeple jeneratör ün çıkışına yapılan işlemin jeneratör ün gücünü düşürmez maalesef yani sigorta koymanın jeneratörün tam güçte çalışmasını engellemeyecek ya hiç çalışmaz ya da tam güçte çalışır. Bildiğim kadarıyla jeneratörün zorlanması için büyük akımlar çekilmesi gerekir fırın, buzdolabı, ufo gibi yani jeneratör ün çalıştırdığı şeyleri azaltirsanız tam güçte çalışmaz ve zorlanmaz.
Lütfen önceliğinizi ustaların yorumuna verin ben sadece bir çırak sayılırım, onlar ne derse o.
 
Almak istediğim gücü 7-8 amper de alabiliyorum ama 8 amper b tipi sigorta bulamadım piyasada
B tipi sigorta akım değerinden fazla çeker ama bu zaman a bağlıdır şöyle ki B10 A sigorta 10A de atmaz ama 11A de misal 20 dk çalışır 12A de 18 dakika gibi bunun çizelgesi vardır 5 katı akıma bir kaç saniye veya mili saniye izin verir B tipi sigorta
 
Sanırım sigorta belli akımın üstüne çıkmaya başladığında ısınıp atıyor. O yüzden atınca hemen indirilmiyor bazen. Bu durumda sizce kaç amper takmalıyım, 6A felan mı?
 
Hocam 9 A çıkıyor bölünce. 9A sigorta yok galiba 8A var oda C tipi. Ben yine en iyisi 10A mi takayım? O da 10 geçip uzun süre çalışabilir sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,586
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst