Orta gerilim kesiciler

Teşşekürler paylaşım için şuan staj yapıyorum ve bi yandan staj raporunu hazırlıyorum, çok işime yaradı
:D
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar kesiciler hakkındaki bilgiler gercekten güzel. yinede bir sorum var. sizler olsanız fabrikanıza kesici alacaksınız ama kararsızsınız (sf6 veya vakumlu) hangisini tercih ederdiniz?
 
teşekkürler bilgilerin devamını bekliyoruz...
 
teşekkürler.........
 
Kesinlikle vakumlu tercih etmek lazım. Gelişmiş ülkelerde SF6 pek tercih edilmiyor. Ülkemizde de yavaş yavaş emisyon hesapları yapılmaya ve takip edilmeye başlandı. SF6 Kyoto Protokolünde dikkat çekilen bir gaz. Her ne kadar sızdırmazlık testleri yapılsa da bir gün belki testin ertesi günü sızdırma olmayacağını garanti edemeyiz.
Ayrıca her ne kadar insan sağlığı için zararsız denilse de kanser yaptığına yönelik araştırmalar da var. SF6 kesiciler, genellikle ellerinde bu kesiciden fazlaca bulunduran ya da üretimi olan firmalar tarafından ısrarla tavsiye ediliyor ve internette ya da gelen mailler yolu ile vakumluya olan üstünlükleri, ucuzlukları sık sık vurgulanıyor. Ben SF6ların geleceğinin çok uzun ömürlü olmadığı kanaatindeyim. Ama ucuzu seven ülkemde ne olur bilemiyorum.
 
eline saglik cok guzel olmus
 
sf6 gazlı kesiciler iyi ama sorun su ıcındekı gazı göremiyoruz en ufak sızıntı olabilir ve gaz bosalır.buda ilerisi icin risk teskıl etmektedir. cunku olası bir ark da görevine yerine getirmeyecektır
 
sf6 gazlı kesiciler iyi ama sorun su ıcındekı gazı göremiyoruz en ufak sızıntı olabilir ve gaz bosalır.buda ilerisi icin risk teskıl etmektedir. cunku olası bir ark da görevine yerine getirmeyecektır
Fs6 gaz normal , düşük ve yetersiz bilgilerini veriyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,010
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst