orta gerilim kablolarına meger uygulanması

e_kur

Üye
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
45
arkadaşlar merhaba
sizlerle paylaşmak istediğim bir sorum var;
izolasyon direncini ölçmek istediğimiz şey bir OG senkron generatörü kablosu ise bu durumda kablonun her iki ucunun neden ayrılmış olması gerekiyor. bunun nedeni nedir acaba?
bunun anlamı nötr noktasının da topraksız olması gerektiği midir?
bu konuyla ilgili bana cevap yazacak ya da bir doküman önerecek arkadaş var ise çok iyi olur.
kafamdaki soru işaretiyle ilgili buradaki yazışmalarınızın faydalı olduğunu söylemek isterim. ama biraz daha ayrıntılandıracak bir arkadaş varsa bu daha iyi olacaktır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
selamün aleyküm arkadaşım burda kabloyu test edeceksen her iki ucu ayrılır uçlar kendi arasında megerle 500 V veya hangi kademede bakmak istiyorsan kabloya bir gerilim yüklenir bu gerilim kendi arasında atlama yapmıyorsa kablonun izalasyonu sağlam demektir burda meger ibresi sıfıra yakın olmalıdır eğer ibre sona vurmuşsa kabloda kendi içinde kısa devre var demektir saygılar
 
... izolasyon direncini ölçmek istediğimiz şey bir OG senkron generatörü kablosu ise bu durumda kablonun her iki ucunun neden ayrılmış olması gerekiyor. bunun nedeni nedir acaba?
bunun anlamı nötr noktasının da topraksız olması gerektiği midir? ...
OG senkron generatörü kablosu .... nötr noktası??? Bahsettiğiniz generatör statör sargılarının izolasyon testi mi? Eğer bu ise, nötr noktasını ayırmaz iseniz her bir fazın direncini nasıl ölçecek ve imalat testlerindeki ile karşılaştıracaksınız?
 
3 fazli sargiya bagli bir kabloda izolasyon testi yapacaksaniz kablonun sargilara baglandigi uclari ve beslemeyi aldiginiz panodaki uclari acmaniz gerekir. sargilarin yildiz noktasindan birbirine bagli oldugunu dusunursek, sizi iki damar arasinda izolasyon testi yaparken ucuncu damardaki bir kacak sargilar uzerinden olcumunuzu etkileycektir. Megger ile yapilan tum kablo izolasyon testlerinde uclari ayirip, yalin kabloyu test etmek gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst