Optima Hasta Yatağı Arızası

hasancavus

Üye
Katılım
31 Tem 2008
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
45
selam arkadaslar hastanemizde bulunan optima markalı hasta yataklarında elektronik kart yanması ve tırafo yanmaları oluyor bu cihazlar hakkında bilgisi olan arkadaslarda yardı bekliyorum
 
sayın hasancavuş.
hasta yataklarında dc motor kullanıkmakta ve hasta 90 kg baz alınmakta bundan dolayı hasta + çeşitli yük oluşturacak olasılıklar trafonun motoru besleyememesine vede motor sürücü mosfeti ni yakarak ,köprü diyota,trafoya hasar verir.köprü diyot kısa devre olursa motor hasarı (yanması) kacınılmazdır.
 
elektronik kart yanmaları ile ilgili olarak elbette ki tespit gerekecektir ama özelikl girişinde hasar yaratmış bir yanma varsa gerilim kaynaklı olabilir.Bio medikalde kart yanmaları iletkendeki gerilim indüklemelerinden kaynaklanabiliyor. TRIMBOX isimli bir ürünle çözme yoluna gidebilirsiniz bir de jeneratör tarzı bir besleme varsa bu da "peak" üretir ve cihazlarınızın elektronik kartlarına zarar verir.Çünkü anahtarlama yapar devreye giren her şey.
 
Kardeş sorunu çözebildinmi?
Yatak konusunda bir gelişme varmı?
 
Trafonun çıkışında köprü diyotun girişinde uygun amperajda sigorta takılarak köprü diyot arızalanmaları halinde trafonun yanması engellenmiş olur.
 
çok zor iştir tıp elekroniği hasas olmalıdır her şey
 
aslında ona yeni türk malı bir kart tasarlanıp sonuca böyle gitmek daha iyi olur sankı ne dersiniz?
 
eğer problem hala çözülmemiş ise yardımcı olmak isterim, size nasıl ulaşabilirim, iletişim bilginizi özel mesaj (pm) olarak atarsanız yardımcı olabilirim....
 
elektronik kart yanmaları birkaç sebepten olur,1-toz,2-makanik hata,3-ısınma, 4- aşırı gerilim ve darbeler, peakler 5- ömrü biter. Türkiye'de en büyük sebep belki de ilk 3 sorun duyu organlarıyla görülebildiğinden ve 5. sbebinde çaresi olmadığından 4. sebep yan, ; aşırı gerilimlerdir. Bunun için Trimbox kullanabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,305
Mesajlar
916,561
Kullanıcılar
450,143
Son üye
lojis

Yeni konular

Geri
Üst