operatör panel öğrenmek için?

teknoseko

Üye
Katılım
24 Ara 2007
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
39
merhaba öncelikle şöyle başlayayım ben plc öğrenmeye daha yeni başlamış birisiyim deltadan pek haberdar olmadığım için plc olarak sıemens s7 200 ü tercih ettim ve digital analog konuların neredeyse tümünü öğrenmiş sayılırım bi çok örnek uygulama falan yaptım kendimce az çok plc yi öğrendim ve şimdi operatör panel öğrenmek istiyorum opratör panel olarak deltayı tercih ettim çünki delta benim için daha popüler bi marka haline geldi işin özü şöyle ben operatör panael hakkında pek birşey bilmiyorum forumdan bi çok kaynak indirdim ve çalışmaya başladım ama sizde hak verirsinizki kaynaklardan birşeyleri öğrenmek çok uğraş ve zaman istiyor zaman bakımından çok kısıtlıyım bu yüzden azda olsa tecrübe sahibi paylaşımı amaç edinmiş arkadaşlardan azda olsa takıldığım noktalarda destek rica ediyorum şimdilik sormak istediğim bişi var opratör panel öğrenmeye nereden başlaya bilirim hangi konuları sırasıyla takip etmeliyim şimdiden destekleriniz için teşekkürü borç bilirim hepinize iyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dostum hangi markanın operator panelini öğrenmek istiyorsun. Eğer siemens ise yardımcı olabilirim
 
öncelikle konuya gösterdiğin ilgiden dolayı sana teşekkürü borç bilirim sayın mfatihv öğrenmek istediğim delta dop b ve dop a serisi operatör panel ikisinden biri olabilir.
 
arkadasım bide easywiew panele bak derım bence cok kullanıslı ve programlamasıda kolay
 
arkadaşım ben endanın operatör panelleriyle biraz çalıştım fena değil bir bak derim ancak plc yi iyi ögrenmeden sakın operatör paneline geçme çok zorlanırsın. iyi çalışmalar.
 
SIEMENS TP177micro dan başlaman senin için daha kolay olur. Ekrana bir buton koyup start stop yaparak başlayabilirsiniz. Daha sonra ekranlar arası geçişler timer ve counterlara bilgi girme bilgi izleme analog giriş ve çıkışları izleme analog çıkış ile uygulamalar yapma gibi programlara geçiş yapabilirsin.
 
arkadşlar hepinize konuyla ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim bu arada ben sayın krhn19 arkadaşımızın tavsiyesi üzerine easy wiev panel öğrenmeye karar verdim sağolsun öğrenmem için yardımcıda oldu kendisi gerçekten programlaması kolay bi ürün tabi eksi yanlarıda var mesela ürün hakkında kaynak özelliklede türkçe kaynak bulmak zor ama deneme yanılmaylada öğrenilecek kadar kolay bir programı var ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim bu panel hakkında tecrübesi olan arkadaşlarda benimle bilgi alış verişi yaparsa çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,891
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst