Onaylandı: Flame virüsü, Amerika ve İsrail ortak yapımı imiş

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
20MB'lık büyüklüğü, ultra gelişkin yazılım katmanlaması ve kullandığı beş farklı şifreleme algoritması ile tarihin en kompleks formdaki virüsü olduğu ittifakla kabul edilen Flame virüsünün arkasındaki isimlerin Amerika ve İsrail olduğu kesinlik kazandı.

Washington Post'un doğrudan yetkililere dayandırarak aktardığı habere göre, başta İran olmak üzere tüm Ortadoğu bölgesini etkisi altına alan Flame'in hazırlanış sebebi tahmin edeceğimiz gibi İran'ın nükleer silahlanma programına sekte vurmak.

NSA, CIA ve İsrail ordusu tarafından ortaklaşa hazırlandığı belirtilen virüsün geçmişinin bundan tam 5 yıl önceye dayandığı ve 'Olimpiyat Oyunları' kodu altında işlemlerin yürütüldüğü belirtilirken, bundan 3 yıl önce hazırlanan Stuxnet'in de yine aynı projenin öncülü olduğunun altı çiziliyor.

Bir diğer enteresan ayrıntı ise araştırmacıların Flame ile Stuxnet arasında buldukları kayıp bağlantı kodu ki bu da ikisinin de aynı elden çıktığını yani geliştiricilerinin aynı isim(ler) olduğunu gösterir nitelikte bir diğer kanıt olarak değerlendiriliyor.

Hatırlarsak Kaspersky yöneticilerinden Vitaly Kamluk'ta konuya ilişkin önceki açıklamasında Flame'in arkasında doğrudan bir devletin imzası olduğunu söylemiş ve virüsün sadece belirli bir bölgeyi etkisi altına almasının, aşırı derecede karmaşık yapısının ve sadece veri çalmayıp aynı zamanda casusluk da yapmasının hep bir devletin varlığına işaret ettiğini vurgulamıştı.

Keza Kamluk'a göre, saldırıların çok yönlü olması ve saldırılan yerler arasında devlet örgütleri ve kamusal sistemlerin haricinde şirketler, bilimsel kurumlar ve hatta bireylerin de bulunması devlet parmağının bir diğer göstergesi idi.

Gerçi Kamluk 'hangi devlet?' sorusunu cevapsız bırakmıştı ama tahminler zaten ya İsrail ya Amerika ya da iki ülkenin iş ortaklığında geliştirildiği yönünde idi.Ki gördüğümüz gibi tahminler de gerçek çıkmış.

Alıntıdır.Kaynak: PC Labs
 
Siber savaş diye yeni bir icat çıktı. En tehlikelisi ve en hızlı yayılanı.

Dikkat etmek lazım.
 
Dikkat ederseniz eğer savaş çıkarsa bu virüslerle neler yapılabileceğini düşünün.Devleti bile çökertirsin heralde Allah korusun.
 
Soğuk savaş çoktan başladı...
 
Buvirüs nasıl tespit edilmiş acaba yoksa yapanlarmı ortaya çıkmasını sağladı ne biliyim bu şeyler insanı paranoya ya itiyor.binbaşı arkadaşa tşkler.
 
Bide dünyada en tehlikeli Hackerlar Türkler diye iyice yaymaya baslıyorlarki baslarına bisey gelince suclancak bir ülke bulunabilsin diye :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst