On off on (1 - 0 - 2) anahtar ile paralel bağlantında sorun?

En iyisi yapmak istedigin sistemi cok detayli tarif et. Onun semasini cizelim.

Bu sistem sonucta ne olacak. insanlar bir dugmeye basinca ne olacak Diger dugmeye basinca ne olacak vs vs

Ev içerisinden merdiven ile ust kata çıkılıyor. Yani ust katın zemini 1.5 metre ile 80 cm alanı kırdık merdiven koyduk. Bende buraya açılır kapanır bir sistem, zemini kapatmak icin ileri geri ile kapanıp açılmasını sağlamak istiyorum. Yukarıya çıkan kişi anahtar ile açıp kapatabiliyor. Bende diyorum ki aşağıda ki de kapatıp açsın fakat olmayacak olursa aynı ayna biri açmak isterken diğeri kapatmak isteyince şase yapacaktır. 12v dc motor ile bu sistemi kurmak istiyorum

Değerli cevaplarınız icin çok teşekkür ederim. Şöyle bir durumda var aslında elimde en az iki limit swicth ile kapi kapandigi zaman limit switch bağlantıyı kesecektik. Acildigi zaman ise diger limit switch e dokunduğunda elektrik kesilecektir. Kafam allak bullak oldu. Bu iki limit swicth daha fazla olabilir sıkıntı yaratmamak adina

Röleli çözüme de yapılabilir

split_supply2.webp

Fikir değiştirme hızınıza yetişemedim.....

Son düzenleme:
ANLATTIGIM SISTEMDE, ELINDEKI LIMIT SIWICLERLE ROLELERIN BOBIN UCUNA , SIVICI BAGLAR KENDILIGINDN DURMASINIDA SAGLARSIN..

Ev içerisinden merdiven ile ust kata çıkılıyor. Yani ust katın zemini 1.5 metre ile 80 cm alanı kırdık merdiven koyduk. Bende buraya açılır kapanır bir sistem, zemini kapatmak icin ileri geri ile kapanıp açılmasını sağlamak istiyorum. Yukarıya çıkan kişi anahtar ile açıp kapatabiliyor. Bende diyorum ki aşağıda ki de kapatıp açsın fakat olmayacak olursa aynı ayna biri açmak isterken diğeri kapatmak isteyince şase yapacaktır. 12v dc motor ile bu sistemi kurmak istiyorum

Asagidaki linkteki sema bahsettigin istegi cozer gorecektir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/1763807581063-webp.119743/

Şöyle bir durumda var aslında elimde en az iki limit swicth ile kapi kapandigi zaman limit switch bağlantıyı kesecektik. Acildigi zaman ise diger limit switch e dokunduğunda elektrik kesilecektir. Kafam allak bullak oldu. Bu iki limit swicth daha fazla olabilir sıkıntı yaratmamak adina
AliExpress ten veya robotistan dan alabilirsiniz

https://a.aliexpress.com/_c31jg9Br
https://www.robotistan.com/bts7960b-20-amper-motor-surucu-karti

Bu H-Köprüsü ile:
1. İstediğiniz kadar, farklı yerlerden hareket butonu koyabilirsiniz

2. Farklı butonlara ( ileri-geri ) basıldığında durur.

3 Limit swiçler, ilgili yöndeki hareketi önler, ters yöne hareket vererek limitten çıkmasını sağlayabilirsiniz, yani elektriği kesmez, elle müdaheleye gerek kalmaz

4. Her yöne ait "aşırı akım uyarı" çıkışları varç Yani motor bir yönde sıkışırsa haberiniz olur.

5. Butonlardan ve swiçlerden çok az akım geçtiği için küçük ebatlı olanları kullanabilirsiniz

6. İlerde, motor hızı yavaşlasın derseniz ilave yapabilirsiniz

Kolay gelsin

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,398
Kullanıcılar
459,300
Son üye
Ukr.143126
Geri