Değerli cevaplarınız icin çok teşekkür ederim. Şöyle bir durumda var aslında elimde en az iki limit swicth ile kapi kapandigi zaman limit switch bağlantıyı kesecektik. Acildigi zaman ise diger limit switch e dokunduğunda elektrik kesilecektir. Kafam allak bullak oldu. Bu iki limit swicth daha fazla olabilir sıkıntı yaratmamak adina

Yukarıya çıkan kişi anahtar ile açıp kapatabiliyor. Bende diyorum ki aşağıda ki de kapatıp açsın
Ev içerisinden merdiven ile ust kata çıkılıyor. Yani ust katın zemini 1.5 metre ile 80 cm alanı kırdık merdiven koyduk. Bende buraya açılır kapanır bir sistem, zemini kapatmak icin ileri geri ile kapanıp açılmasını sağlamak istiyorum. Yukarıya çıkan kişi anahtar ile açıp kapatabiliyor. Bende diyorum ki aşağıda ki de kapatıp açsın fakat olmayacak olursa aynı ayna biri açmak isterken diğeri kapatmak isteyince şase yapacaktır. 12v dc motor ile bu sistemi kurmak istiyorum
AliExpress ten veya robotistan dan alabilirsinizŞöyle bir durumda var aslında elimde en az iki limit swicth ile kapi kapandigi zaman limit switch bağlantıyı kesecektik. Acildigi zaman ise diger limit switch e dokunduğunda elektrik kesilecektir. Kafam allak bullak oldu. Bu iki limit swicth daha fazla olabilir sıkıntı yaratmamak adina