Tek buton ile 1 0 2 anahtar yapmak istiyorum

Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
merhaba
Sutun matkabın normalde 1 0 2 konum anahtarı var. Ben bu anahtarı iptal edip ayak pedalı switch ile her basışımda konum değiştirmek istiyorum. Amacım klavuz çekmek. Birinci basışta konum 1, ikinci basışta konum 0, üçüncü basışta konum 2, dorduncu Basışta konum 0.
Mümkün müdür?
Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Vantilatorun kafasını sallayan mekanizmadan yap, olur gibi :). 4 dişli bir disk, ayağınla her basışta diski bir diş atlatmalısın.
 
Yazmadan edemedim.
İki tane darbe akım anahtarı lazım. Birincisi sadece aç kapa için. İkincisi de ters düz için. İkincisini kontaktörle kullanması gerekebilir.

Kılavuz çekiyor. Önce kılavuzu ilerletecek sonra da ters yönde geri alacak. 3 konumlu flip flop daha minnoş olur. Bu forumdaki https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/hidrolik-piston-yukarı-aşağı-hareket.93214/#post-574945 konusunda rölelerin saydırılması gösteriliyor.

Mekanik bir modeli de vardır. Pedallı olarak. Ama matkap koluna düğmelerden paralel alınabilir. İlle de basılı kalmasına gerek yok, kılavuz işi kısa iş.
@tugrultutun
 
bizim dükkanda var 2 sınır anahtarı var altta ve ustte alttakıne basınca otomatık ters donuyor kolu bırakınca yukarı kalkıyor otomatık usttekı sıvıce basınca normal donuyor
 
Aklımda şöyle birşey var. Fakat tam olarak nasıl olur bilmiyorum. No nc kutupları olan 3 tane roleyi mühürleme devreleri ile birbirini tetikleyecek şekilde kontaktörü çalıştırabilir miyiz?
 
Kontaktörlerle yapmak istersen tek butonla ileri geri devresi.


adsız.JPG

Devre çalışıyor start butonu yerine ayakla basacağın butonu bağla.1. basış ileri, 2. basış stop, 3.basış ileri 4.basış stop diye gider.
 
Vatandaşa flip flop değil aynı zamanda da ters özellik lazım. 3 pozisyon lazım. Kılavuz önce bi,r tarafa dönecek sonra duracak ve geri dönmeye başlıyacak.

Çift anahtarlı bir pedal işi bitirir. Çünkü 0 pozisyonu için düğmeye gerek yok. Pedalı bıraktı mı durur. Pedal iki tarafa basılabilir olmalı.

Ama kılavuz çekmede nasılsa sağ el matkap kolunu aşşağı çevirmek üzere olduğundan oraya eklenecek iki düğme de işi bitirir. Yani hali hazırdaki ileri ve geri düğmelerine sadece paralel atmak yeterli olacak.

4017 sadece sıralama yaptıracak ve arızası sorun. Sanayi tipi çözüm lazım. Yani 4017 ile zaten röle kontrol ediceksiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst