on grid invertör hakkında

ahmet600

Üye
Katılım
12 Nis 2011
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar günde 3kw elektrik üreten güneş panellerim mevcut? bunlarla ben aküyü doldurup tam sinüs invertör ile evin şebekesinde kullanıyorum.On grid invertörler varmış hakkında tam araştırma yapamadım türkçe kaynak bulamadım aklıma takılan sorulara forumda cevap bulacağıma inanıyorum? 4 tane 150 watt güneş panelim var,on grid ile bunları direk evin herhangi bir prizine bağlanabiliyormu? aynı zamanda ana şalterde açık,sanırsam ilk önce güneş panelinden gelen enerjiyi kullanıyormuş yetmez ise şebekeden alıyormuş?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
500 vatlık olanlardan alarak kullanabilirsiniz. Batarya kullanmadığından daha ekonomik olur. 500 vata kadar gücü panellerden kullanıyor fazlasınıda şebekeden çekiyormuş. Fiyatı biraz yüksek ama batarya gerektirmediği için maliyetleri düşürebilirsiniz. Fazla üretilen gücü sayaç ters dönmediğinden şebekeye sevabına vermiş oluyorsunuz. 500 vat sürekli harcayacağınızdan fazla sevap ;) işlemezsiniz. Sayacınız eski tip mekanik olsaydı geri dönerdi ve gece kullandıklarınızdan bir kısmını da amorti ederdi.
 
Artık Türkiyede de çift yönlü dijital sayaçlar var. Köhler sayaç yapmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst