Ocağın altına konulacak Elektronik terazi ACİL

akayom2002

Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Döküm döktüğümüz ocağın altına hassas elektronik terazi koymak istiyoruz. Ama gerek ısı fazla olduğu için gerekse eriyik malzemenin sıçramasından dolayı gösterge kutusunu uzak bir yere taşımak zorundayız. iki seçenegimiz var.

1. kablo ile uzatmak ama terazimiz hareketli olduğundan dolayı çelik spiral de koysak zamanla eriyecek o yüzden kablo betonun altından gitmeli fakat bu sefer de terazi ileri geri hareket edeceğinden betondan vazgeçtik

2. Terazinin altına akü ve rf receiver koyup RF sinyal ile göstergeyi okumak bu durumda da ortamda çok elektronik gürültü var + akü 10 saat gidiyor ve şarjı 10 saat sürüyor gece vardiyası olduğundan efektif değil

sizce bu problem nasıl çözülür?

Saygılarımla
 
Telemetrik çalışan ayda rf sinyal ile bir loadcell sistemi kurabilirsiniz.Normal kuru tip bir akü koyarsın yaklaşık 1 günden fazla gideceğini size şimdiden söyleyebilirim.Çünkü normal bir loadcell ve amp. çok düşük bir akım çekmektedir.Yedekli iki akü kullanırsanız size kesintisiz bir ölçüm sağlayabilir.basit bir rf sisteminde çok fazla akım tüketimini yapacağını sanmıyorum.terazi dediğiniz bir veya birkaç loadcell konup onları bir indikatöre bağlanmanız sayesinde çalışır.Bu kullanacağınız ocağa konacak terazi sistemi devamlı bir ölçüm alacaktır yoksa siz ölçüm yap deyince mi çalışacaktır?


Sistemi basit özetlersek.Ölçüm kısmında loadcell ve amp. birde analog sinyali iletmek için kablosuz bir sistem.Gösterge kısmınıda alıcı ve gösterge.sistemi göstergede görmek istiyorsunuz yoksa bir Scada yada plc sistemin mi var?.eğer öyle bir sistem varsa daha basit olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst