nokıa 6300 yazılım güncelleme

azat_

Üye
Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
264
Puanları
1
s.a arkadaşlar elimde 1 adet nokıa 6300 cep telefonu var telefon son zamanlarda biraz saçmalayınca yazılım güncelleyeyim dedim güncelledi ama telefonun dili İngilizce oldu dil ayarlarına girdiğim zaman Türkçe dil seçeneği yok İngilizce Fransızca ve arapça var acaba bunu nasıl Türkçe yapabiliriz. ???
 
Türkçe dil seçeneği olan yeni yazılım yüklemek. Başka çaresi yok. Daha önce nasıl yazılım yüksediyseniz aynı yöntemle yeni yazılım yüklemelisiniz.

Ayrıca bilgi amaçlı söyleyeyim symbian yazılım içeren bu telefonları kişisel datalarınızı yedekledikten sonra cihaz kapalı iken birkaç tuşa basıp açarsanız makina hard format atarak kendini fabrika çıkış haline döndürecektir. Bu şekilde hızlanmış olacaktır.

kolay gelsin.
 
şimdi şöyle izah edeyim serkan hocam forumlarda araştırdım bazı extra programlar ile telefon bilgisayar bağlandığında bazı ayarlar yapılarak Türkçe oluyormuş ben uğraştım ama yapamadım. ayrıca diğer bahsettiğiniz telefonun bir kaç tuşuna basıp hard format dediğiniz işlemi pek anlıyamadım ???
 
Dostum merhabalar.

Elindeki telefonun bir kaç model üst yada alt modelini bende kullandım uzun yıllar. Telefona belki bir dil paketi yükleyerek bir programla atılıp kuruluyor olabilir ancak siz yeni yazılımı nereden aldınız aldığınız yerden yada gsm ile ilgili forumlardan bu telefona ait güncel türkçe dil seçeneği olan yazılımını indirip nasıl yüklediyseniz aynı yöntemle yazılım atıp sorununuzu çözebilirsiniz.

Anlattığım yöntem ise telefonunuzu kapalı iken ve bataryası tam şarjlı iken yeşil arama tuşu ve yıldız tuşu ve rakamla 3 tuşuna aynı anda basın ve basılı iken açma kapama tuşuna basarsanız nasıl bir bilgisayara format atılıyor o şekilde telefonunuza format atmış oluyorsunuz. Sizin sonradan yaptığınız tüm değişiklikler siliniyor ve telefon fabrika çıkış konumuna geri dönüyor. Ancak siz sonradan yazılım attığınız için o yazılımın yüklendiği ilk ana geri dönecektir. Eski yazılıma dönmeyecektir.

Sizin yapmanız gereken türkçe dil desteği olan bir yazılımı temin edip tekrar telefona yüklemektir.

kolay gelsin.
 
ben nokıa pc süit ile güncelleme yaptım yani öyle bir yerden yazılım bulup yüklemedim. bu gün bir telefoncu arkadaşa sordum Türkçe dil paketi yüklenmesi gerektiğini söyledi.
 
ulan arkadaş bu telefoncuların alayı sahtekar Allah kimseye fırsat vermesin bir dil paketi yüklemeye sahtekar herifler 15 TL istiyorlar... bilmediğimiz bir iş olsa bari tmm diyecem ..
 
arkadaşlar bu 6300 fabrika ayarlarına nasıl çevirecez girmedğim kod kalmadı ama yinede olmadı allah kahretsin... :( :(
 
Dostum o yöntem olmuyorsa onu unut..

Şu yöntemi dene.

*#7370#

Yukarıdaki metni telefonun açık iken yaz fabrika ayarlarına dönecek. Ancak yinede yazılımınız türkçe olmayacak. Nedeni yüklediğiniz yeni yazılımın fabrika ayarlarına dönecek.
 
Dostum o yöntem olmuyorsa onu unut..

Şu yöntemi dene.

*#7370#

Yukarıdaki metni telefonun açık iken yaz fabrika ayarlarına dönecek. Ancak yinede yazılımınız türkçe olmayacak. Nedeni yüklediğiniz yeni yazılımın fabrika ayarlarına dönecek.



yaptım olmuyor ayrıca telefon bloke oldu PUK kodu istiyor ...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,305
Mesajlar
916,561
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst