network kablo test cihazı

el_emek

Katılımcı Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
617
Puanları
56
http://www.nb-kaida.com/est-5.htmburdaki cihazın soldaki büyükçe olanı var elimizde..ilk defa kullanacağım..bunlar tek başına çalışmaz mı...ille de iki cihaz birden mi kullanılması gerek..
 
aslında linkin bi önemi yok..fotosu olsun diye verdim linki...cihaz enhanced network cable tester adında bi cihaz...internette bakarken cihazın iki ayrı parçadan oluştuğunu gördüm...ama bende bir tanesi var sadece(biraz irice olanı)anlayan anlamıştır herhalde..derdimi anlatmayı beceremedim bi türlü yahu..
 
Network kablosunu test için iki tane olması gerekiyor. Elinizdeki cihazın giriş kısmına bakın RJ 45 (8 tane pin olacak) RJ11 (4 veya 2 adet pin olacak).
 
evet, resim bu, ama soldaki iri kıyım olan cihaz var sadece..2 tane rj45 portu var ,portlardan biri kırmızı ok ile işaretlenmiş..kontrol için diğer parçayı da bulmam gerekecek herhalde..
 
İki tarafıda RJ 45 varsa kısa mesafeli (1 veya 3 metrelik vgb.) network kabloları ölçmek için olabilir .Sistem odası ile ofiste herhangi bir yerin network bağlantısını test edeceksen. test cihazın terminetör kısmı olması gerekli. Piyasada 20 ile 50 lira arasında test cihazları var kullanışlıda. Çok rahat bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,804
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst